בעקבות ביקורם של ח\"כ אחמד טיבי ומאתיים ערבים ישראלים בסוף השבוע אצל יאסר ערפאת הגיש אתמול עו\"ד נפתלי ורצברגר תלונה ליועץ המשפטי לממשלה אלייקים רובינשטיין. התלונה היא על כך שהמבקרים הפרו צו אלוף בכך שנכנסו לשטח A, וכן על הסתה. הם קראו: \"מיליוני שאהידים בדרכם לירושלים\".

ורצברגר אמר לכתבתנו כי לטיבי אמנם יש חסינות, והעמדתו לדין כרוכה בהסרתה, אולם את מאתיים המבקרים האחרים אפשר להעמיד לדין כבר בימים אלה. ורצברגר הוסיף ואמר כי יהודים שהפרו את צו האלוף בשוגג עומדים לדין בגין הפרתו, ולכן אין סיבה שערבים שהפרו את הצו לא יעמדו למשפט.
באשר לח\"כ טיבי הסביר ורצברגר כי לפני שבועות אחדים עתרו שלושה חברי כנסת מסיעת חד\"ש לבג\"צ בבקשה שבאמצעות חסינותם, המגינה עליהם, תותר להם הכניסה לשטח A. שופטי בג\"צ דחו את העתירה, ולפיכך אין סיבה שחסינותו של ח\"כ טיבי תגן עליו.

ורצברגר רואה את הבעיה המרכזית בכך שהיועץ המשפטי לממשלה אינו עוצר את הסחף, ומניח לאזרחי מדינת ישראל להפר את צו האלוף. \"הדבר מקבל צורה של היתר, ואז נוצר \"מורד\". בהתחלה מדובר על עבירה טכנית של מעבר לשטחי A, ולאחר מכן הדברים מגיעים להסתה, כפי שראינו בביקור שבו מדובר\".