עמוס עוז
עמוס עוז
וועדת פרס נובל בשטוקהולם הכריזה על המועמדת הגרמנית הרטה מולר כזוכה בפרס נובל לספרות. הסופר הישראלי עמוס עוז שהיה אחד המועמדים המובילים לפרס לא זכה בפרס היוקרתי. בשל זכייתה תקבל מולר סכום של 1.54 מיליון דולר. 


עמוס עוז נולד בשנת ‏1939 בירושלים. בגיל 10 פרצה מלחמת השחרור והסופר עמוס עוז היה בירושלים הנצורה. בגיל שתיים עשרה, עם מות אמו, עבר עמוס להתגורר בקיבוץ חולדה כילד חוץ. באותו מעבר הוא שינה את שם משפחתו מ- קלוזנר ל- עוז. משפחת עוז עברה להתגורר בערד עקב מחלתו של הבן כבר לפני למעלה מעשרים שנה - והשתקעה שם.

עמוס עוז נחשב לאחד הסופרים העבריים החשובים, בני הדור שלאחר 'דור הפלמ"ח'. הוא החל בכתיבה בשנת 1965. בשנת 1968 עת פורסם ספרו "מיכאל שלי", הנחשב לאחד הרומנים הטובים במאה העשרים, הגיעה פריצת הדרך לה ייחל.

השורשים של עמוס עוז נעוצים במקום ובזמן שבו גדל, אך מעבר לקהל הקוראים המקומיים הוא מקיים דיאלוג עם קהל רחב בעולם כולו. עמוס נחשב לסופר הישראלי אותו קוראים הכי הרבה בחו"ל. ספריו תורגמו ל- 37 שפות.

עמוס עוז קיבל את פרס ישראל בקטגוריה ספרות בשנת תשנ"ח.