הרב חזקי ליפשיץ, מנהל בית חב"ד בנפאל, מסר כי בימים האחרונים נערכו בדיקות מעבדה לכל ארבעת העובדים שעבדו במטבח בבית חב"ד בפוקרה בתקופת החגים. הבדיקות נערכו על-פי הנחיותיו של הפרופ' אלי שוורץ, מנהל המחלקה לטיפול במטיילים ומחלות טרופיות בביה"ח שיבא תל השומר. תוצאות המעבדה הגיעו היום והן קובעות חד-משמעית כי איש מצוות העובדים איננו נשא של המחלה, אומר הרב.

תוצאות הבדיקות מוכיחות, אומר הרב, כי בניגוד לטענה שנשמעה בישראל, מקור ההידבקות אינו בבית חב"ד. בבתי חב"ד בנפאל, בקטמנדו ובפוקארה, אכלו במהלך החגים אלפי בני אדם. אם מקור המחלה היה בבית חב"ד, היו צריכים לחלות במחלה מאות רבות, דבר שלא קרה. עכשיו מוכיחות בדיקות המעבדה כי אכן עובדי המטבח אינם נשאים של הנגיף.

בחב"ד מציינים כי בדיקה שנערכה על-ידי בית-חב"ד בנפאל שוללת את הפרסומים כאילו המטיילים שחלו "לא אכלו מחוץ לבית חב"ד". המטיילים עצמם העידו בתכתובות דואר אלקטרוני עם בית-חב"ד כי אכלו במסעדות ובסנדוויצ'יות צמחוניות במקום. מהבדיקה עולה כי המכנה המשותף לכל המטיילים שחלו הוא, שהם אכלו בסנדוויצ'יה 'שילה' בפוקרה.

הנה כמה קטעים ממכתביהם: כותב המטייל רועי שאושפז בבית-החולים שיבא: "אני עצמי אכלתי בעוד מסעדות צמחוניות רבות, גם בסנדוויצ'יה של שילה בפוקרה".

המטייל חמי כותב: "כשהיינו בפוקרה אכלנו בסנדוויצ'יה בשם שילה, שזה ממש מול שיינקין. מה גם ש… (אחת החולות) אכלה את הסנדוויץ' עם מיונז". "לנוכח העדויות האלה, המשותפות לכל החולים, נראה שהסנדוויצ'יה האמורה היא מקור המחלה, ובוודאי לא בית-חב"ד, כפי שהוכיחו תוצאות הבדיקות", אומרים בחב"ד.

"תמוהה בעינינו הפזיזות מצד גורמי הבריאות בארץ בייחוס ההידבקות במחלה לבית-חב"ד, דבר שגרם דאגה מיותרת לאלפי מטיילים ובני משפחותיהם. וזאת בשעה שהמטיילים הוסיפו לאכול במקומות הנגועים, מבלי שנעשה מאמץ אמיתי לאתר את המקומות האלה ולהתריע מפניהם", אמר הרב.

בתחילת השבוע דווח כי תשעה ישראלים בשנות העשרים לחייהם ששבו בימים האחרונים מנפאל מאושפזים בישראל לאחר שלקו ב"טיפוס הבטן". שמונה מהם מאושפזים בבית החולים שיבא ואחד מאושפז בבית החולים פוריה. תחילה חשבו כי המשותף לכל המאושפזים הוא טיול בחודש האחרון בנפאל במהלכו אכלו באחד משני בתי חב"ד במדינה.