מנסה להרגיע. סער
מנסה להרגיע. סערפלא 90

שר החינוך ויו"ר המל"ג, גדעון סער, הציגו היום (ראשון) לממשלה יחד עם יו"ר ות"ת, פרופ' מנואל טרכטנברג, את מצב מערכת ההשכלה הגבוהה עם פתיחת שנת הלימודים החדשה.  

שר החינוך, גדעון סער, אמר "ברור שלא ניתן יהיה להגיע למצב שיבטיח את העתיד של ההשכלה הגבוהה, שהוא בעצם עתיד המדינה כולה, אלא בגישה שיתופית. ראינו את הנכונות ואת הגישה הזו בהסכמות שהושגו בנושא השקיפות של נתוני השכר, ב "אור הירוק" שנתנה המועצה המתאמת של ארגוני הסגל למתווה של ויתור זמני על תוספת השכר מצד הסגל ותוספת תקציבית מקבילה מצד המדינה, מודל שבינתיים כבר אומץ על ידי האוניברסיטה העברית".

עוד הוסיף השר, כי יהיה צורך להגיע למהלך רחב יותר שיטפל בבעיות העומק של המערכת: הבעיה התקציבית, בריחת מוחות, שכר הלימוד, מודל תקצוב חדש ובעיית הפנסיה.   

יו"ר ותת, פרופ' מנואל טרכטנברג אמר "זהו יום חג להשכלה הגבוהה ששנת הלימודים נפתחה ללא איומים והשבתות, דבר שלא קרה בשנים האחרונות . ציון פתיחת שנה"ל בדיון בממשלה מסמל בעיניי את הכיוון הנכון".  

כ-280 אלף סטודנטים יפתחו הבוקר את שנת הלימודים האקדמית במוסדות להשכלה גבוהה. מנתונים שפרסמה בשבוע שעבר המועצה להשכלה גבוהה עולה כי מדובר בעלייה של 3% לעומת השנה שעברה, שבה למדו כ-272 אלף סטודנטים. כ-178 אלף סטודנטים ילמדו לתואר ראשון בשנת הלימודים הקרובה, מתוכם רק 37% באוניברסיטאות. כ-63% מהסטודנטים ילמדו במכללות