
ארגון רבני צהר יוזם הקמת מערכת רישום נישואין עצמאית, על-פי המתכונת בה פועלים הבד"צים החרדים.
בראיון לערוץ 7 מסביר הרב דוד סתו, רב היישוב שוהם וחבר הנהלת צהר על היוזמה החדשה, "כיום באופן פורמאלי מי שמוסמך לרשום נישואין זה הרבנויות המקומיות, מחלקות הנישואין, אבל בפועל אתה לא רואה אף פעם חרדים מגיעים להירשם שם לנישואין, כי יש לחרדים אפשרות להירשם לנישואין בבד"צים השונים שיש להם הסכמים עם הרבנויות המקומיות שהם יוכלו לרשום את הזוגות ויותר מאוחר להעביר את הניירת לרבנות".
לדבריו כיום רבים מעדיפים ללכת להירשם באותם בד"צים שכן הבירוקרטיה שם קלה יותר, "גם דתיים לאומיים וגם חילונים באים לאותם בד"צים כי שם אין תור ארוך, אתה לא צריך לבוא כמה פעמים כדי להשלים מסמכים, פוטרים אותך מתעודת רווקות, ומה גם שיש הרבה שרוצים שרב מסוים יקדש אותם למרות שהרבנות לא מאשרת את אותו רב, ובבד"צים אין פיקוח והם מאשרים כמעט לכל רב לחתן. חילונים רבים שבאו אלינו לצהר להדרכת כלות, נרשמו בבד"ץ של שארית ישראל כי שם אישרו להם את הרב שהם רצו, מדובר פה ברבנים שהרבנות פסקה שהם לא ראויים לחתן, אבל שם אין קריטריונים ואין פיקוח, נכון להיום כל זוג שחפץ להירשם יכול לעבור תהליך מזורז בבתי הדין החרדים".
הוא קורא לרבנות הראשית לאפשר גם לצהר לרשום נישואין, "הגיע הזמן שלא נהיה כחגבים בעינינו, ונבין שמתחת למילה דתי או חרדי, יש בני אדם, וגם שם בבתי הדין החרדים יש אנשים חפיפניקים, אנחנו בצהר רוצים לעשות את התהליך בצורה יסודית, ואם הם יכולים לחתן בלי שום פיקוח אין סיבה שגם אנחנו לא נקבל אישור מהרבנויות המקומיות לחתן, מה גם שאנחנו מבקשים לעשות את הכול בהקפדה הלכתית מרבית ובמקביל שהכול יהיה בסבר פנים יפות".
הוא קורא לרבנות להכיר במצב ולתת לצהר לעשות קצת סדר בתחום, "אנחנו מבקשים מהרבנות, כמו שהכרתם עד עכשיו ברושמי נישואין של הבד"ץ גם אנחנו ראויים לעשות את זה, נכון להיום אין מושג משפטי כזה שנקרא רבני צהר, בפועל אנחנו כבר עורכים חופות על פי הקריטריונים של הרבנות, והדרכת כלות אבל אין לנו סמכות לבצע את ההליך הבירוקראטי ואני קורא להם לאפשר לנו לעשות את זה, אנחנו נדע לעמוד על הדרישות ההלכתיות ".