
יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, שלח היום (שלישי) מכתב לשר החוץ, אביגדור ליברמן, בו הוא מביע דאגה מהתופעה המתגברת בעולם של החרמת רופאים בכינוסים בינלאומיים. ד"ר אידלמן קורא למדינת ישראל לפעול בתקיפות נגד החרמת רופאים ומדענים ישראלים בעולם על רקע פוליטי.
בפתח מכתבו ציין כי "בשבוע שעבר התקיים במצרים אחד הכינוסים הגדולים והחשובים ביותר בעולם בנושא ההתמודדות עם סרטן השד. לכינוס זה היו אמורים להגיע גם רופאים מישראל ולשתף את באי הכינוס בידע ובניסיון שרכשו בטיפול במחלה. עם זאת, מצרים הורתה ברגע האחרון לבטל את בואם של הרופאים הישראלים".
"אנו רואים בדאגה רבה את הפגיעה במדע וברפואה בישראל על רקע פוליטי", הדגיש ואמר כי "מדענים ורופאים ישראלים נתקלים בעוינות רבה וסובלים מהשמצות ומהאשמות קשות גם במדינות אחרות. די להזכיר את האיומים של האקדמאים בבריטניה להחרים את ישראל ואת רדיפתו של ד"ר יורם בלשר, נשיא ההסתדרות הרפואית העולמית היוצא, על ידי רופא בריטי שאף יזם עצומה הקוראת להדיח את ד"ר בלשר מתפקידו בטענה המגוחכת, כי הוא עוצם עיניים נוכח השתתפות רופאים ישראלים בעינויי עצירים".
עוד כתב כי "החרמתם של רופאים ומדענים ישראלים בפורומים בינלאומיים איננה תופעה חדשה ויש תקופות שהיא מתגברת עוד יותר. רק לפני מספר שנים נאלצה ההסתדרות הרפואית לצאת למאבק נגד האיום מצד גורמים אנטי-ישראלים שפעלו לגרשה משורות ההסתדרות הרפואית העולמית. באותה תקופה רופאים ישראלים רבים גילו כי כינוסים מדעיים ברחבי העולם ננעלים בפניהם".
"כפי שלא ניתן לחסום את הרוח האנושית על ידי הצבת גבולות, כך הרפואה והמדע מעצם טבעם אינם מכירים בגבולות ובמחסומים. אלה מתקדמים על ידי שיתוף פעולה בין עמיתים וחוקרים בכל העולם, ולא על ידי בידוד או החרמה. התקדמות רפואית מטיבה כידוע עם כל העמים ללא קשר לדעותיהם הפוליטיות. בשל עובדה זו מדינת ישראל הדגישה תמיד בצדק כי הרפואה היא גשר לשלום", כתב ד"ר אידלמן.
לסיום כתב כי "החרמתם של רופאים ישראלים בפורומים מדעיים בינלאומיים הוא יום שחור למדע בארץ ובעולם כולו. יש להתייחס למה שקרה במצרים השבוע כאל תמרור אזהרה. ההסתדרות הרפואית קוראת למדינת ישראל לצאת חוצץ ולגלות אפס סובלנות נגד השימוש במדענים וברופאים הישראלים ככלי ניגוח פוליטי. אנו סבורים שיש לגייס לשם כך את כל הארגונים המתאימים, את הגורמים הרלוונטיים ואת ידידינו ברחבי העולם".