סגנית נשיא בתי משפט השלום בחיפה ,השופטת רחל חוזה, גזרה על מאיר אלמקיאס בן 27 מעכו , 28 חודשים, מתוכם מאסר בפועל למשך 15 חודשים והיתרה על תנאי, הפעלת עונש של מאסר למשך 5 חודשים בחופף, ותשלום קנס כספי בסך של 10,000 ₪. אלמקיאס הורשע בהתפרצות למכולת בחיפה וגניבה של מכונה לממכר סיגריות.
הנאשם הכין מראש אמצעים לביצוע מעשה הפריצה והגניבה ובתאריך 1.8.09 התפרץ יחד עם אחרים לבית העסק "פרי זול" ברח' יותם באחוזה בחיפה.
בעת שהנאשם והאחרים הוציאו את המכונה מהמכולת הגיעו שוטרים למכולת והנאשם שהבחין בהם ניסה להמלט מהם תוך שהוא דוחף עגלת ברזל על אחד מהם, שנפגע בידו ואף בעט בו. לבסוף נתפס על ידי השוטר.
השופטת חוזה ציינה כי נסיבות מעשיו של הנאשם חמורות וכי איתרע מזלו ואיש משטרה הגיע למקום וסיכל את מעשה הגניבה כשהינו עוצר את הנאשם וברשותו המכונה לממכר סיגריות, טרם העמסתה לרכב .
עוד ציינה השופטת כי עברו של הנאשם רצוף בהרשעות קודמות בעבירות שונות, לרבות עבירות כנגד הרכוש, אם כי העבירה האחרונה כנגד הרכוש נעברה על ידו ביום 22.6.03.
לקולא התחשבה השופטת בהודאתו של הנאשם שיש בה משום לקיחת אחריות והבעת חרטה.
