רשות המים
רשות המיםצילום: פלאש 90

המחאה הציבורית תופסת תאוצה: 122 אלף איש חתמו על עצומה נגד היטל הבצורת, כך נמסר  ממרכז השלטון המקומי. במרכז מסבירים כי ההערכה היא שהמחאה תתגבר לקראת חודש ינואר 2010 אז צפויה עלייה בתעריפי המים כחלק מהרפורמה במים.

במסגרת מס הבצורת, שנכנס לתוקף ב-15 ביולי, ההקצבה למשפחה בת 4 נפשות תעמוד על 15 קוב מים בחודש. עבור הנפש החמישית ומעלה תהיה הקצבה של 4.2 קוב לכל נפש. ב-1 בנובמבר תעמוד ההקצבה לגרעין משפחתי של 4 נפשות על 18 קוב לנפש, ועבור כל נפש חמישית תהיה הקצבה של 5 קוב נוספים.

מינואר 2010, משפחה גרעינית של 2 נפשות תהיה זכאית להקצבה של 12 קוב. עבור 3 נפשות ההקצבה תהיה 15 קוב ועבור כל נפש רביעית ומעלה תהיה הקצבה של 5 קוב.

ברשות המים אמרו היום כי "היטל צריכה עודפת הנו חוק מחייב אשר חוקק ע"י הכנסת והוא נועד להתמודד עם תופעה חמורה של בזבזנות ושימוש לא יעיל במים, זאת על רקע משבר מים עולמי קשה, המאיים על מקורות המים של ישראל. חוק זה הוכח ככלי אכיפה אפקטיבי ביותר נגד בזבזנות מים ולראיה – היקף החיסכון הגדול במים מיום תחילת כניסת החוק לתוקף".  

עוד נמסר מהרשות "לדאבוננו, מהלכים מאין אלה, פוגעים במשימה לאומית קשה ומורכבת שמטרתה להביא לחיסכון קבוע במים, אשר לשם השגתה, נדרשים אחריות ציבורית ודוגמה אישית. אנו מצטערים על כך שנבחרי ציבור מסוימים, פוגעים במשימה לאומית זאת".   



 בתגובה לדחיית הרפורמה מסרה הרשות "מטרת הרפורמה בתעריפי המים היא הסדרת פעילותו ויעילותו של משק המים בישראל וזאת במטרה לשפר את התשתיות ולהפוך את תמחור המים לשקוף והוגן יותר. רשות המים ערה לדיון הציבורי בעניין זה ותמשיך לשתף פעולה עם כלל הגורמים לטובת משק המים בישראל".