ביתו של טייטל בשבות רחל
ביתו של טייטל בשבות רחל

בישוב שבות רחל בבנימין הגיבו הערב לחשדות נגד שכנם יעקב טייטל, "הישוב מביע סלידה מהמעשים המיוחסים. מדובר במעשים פסולים ואסורים ואנו שוללים אותם לחלוטין. הישוב מקווה שמערכת הביטחון תגיע לחקר האמת. יחד עם זאת הישוב מייחל ומתפלל שהחשדות כלפי יעקב טייטל יתבררו כבלתי נכונים וכל עוד לא הוכחה אשמתו אנו מאמינים בחפותו. הישוב גם מבקש להדגיש כי הניסיונות מצד גורמי השמאל לנצל המצב להסתה כנגד כלל המתנחלים הינם מכוערים ועלובים".

יו"ר סיעת הבית היהודי- מפד"ל החדשה, ח"כ זבולון אורלב, אמר בתגובה כי "הציונות הדתית מאמינה בשמירת החוק ובגינוי כל אלימות, ולכן היא תומכת במיצוי החקירה ובהליכים המשפטים לגילוי האמת". עם זאת, קורא ח"כ אורלב לציבור ולתקשורת "להימנע מהתלהמות ומניצול ציני ופוליטי של החקירה, להדבקת תוויות על הציבור הדתי לאומי כולו, שאינו חייב התנצלות על כך שהוא שומר נאמן של החוק".

ראש מועצת מטה בנימין, אבי רואה, אמר בתגובה למעצרו של תושב שבות רחל, יעקב טייטל, כי "המעשים המיוחסים לחשוד חמורים, פסולים ואסורים הן מבחינה מוסרית והן מבחינה חוקית". לדבריו, "החשוד הינו אדם מוזר וחריג שאינו מלמד על הכלל. מתיישבי בנימין בכלל ושבות רחל בפרט הם ציבור איכותי, מוסרי ושומר חוק ששולל מכל וכל את המעשים המדוברים. אני מחזק את ידי כוחות הביטחון על מאמציהם בפרשה". "אני קורא לראשי השמאל ולתקשורת לגלות אחריות ולא לפתוח במחול שדים שמבקש להכפיש את ההתיישבות על לא עוול בכפה", הוסיף.

פעיל הימין איתמר בן גביר אמר "אנחנו לא בעד אלימות וודאי שלא אלימות נגד יהודים, אבל על גורמים כמו שטרנהל לעשות חשבון נפש. באמירותיו והמלצותיו לערבים לפגוע "רק" במתנחלים יש משום התרת דם ופרובוקציה שהביאה לאלימות".

יו"ר הבית היהודי, שר המדע והטכנולוגיה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, הדגיש כי הוא מגנה בתוקף את מעשיו של המחבל היהודי. "זו התנהלות מטורפת של אדם בודד והיא זרה לדרכה של היהדות", הוסיף.

ח"כ ישראל חסון מקדימה (סגן ראש השב"כ לשעבר) הגיב הערב למעצרו של יעקב טייטל החשוד בביצוע שורת פיגועים ואמר כי הוא "מצפה שההנהגה היהודית ביו"ש תוקיע ותגנה את מעשיו הנפשעים של טייטל. יחד עם זאת, אל לנו להכתים ציבור שלם". לדבריו, "לפעמים בערוגה מטופחת צומחים גם עשבים שוטים".

יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, אמר בתגובה כי "המעשים מן הסוג המיוחס לאיש הם חמורים, אסורים ופסולים לחלוטין. יש לברך את כוחות הביטחון על פיענוחם, כל בעל מצפון במדינת ישראל צריך להתקומם כנגד מעשים כאלו. כמו גם כנגד כל ניסיון נבזי להרויח מהם הון פוליטי על ידי הטלת אשמה מלאכותית על ציבור שלם שלא רק שאינו קשור אליהם אלא מתנגד אליהם בתוקף".

בועד מתיישבי בנימין הגיבו הערב למעצר ואמרו כי הם דוחים הערב בשאט נפש את הנסיונות של עיתונאים ופוליטיקאים לנצל הנסיבות המצערות כדי לעשות הון פוליטי על גבם של המתיישבים. "גם אם יש מי שעשה מעשים שלא יעשו, עדיין אוכלוסיית המתיישבים היהודים היא האיכותית, המוסרית והערכית ביותר במדינת ישראל", הוסיפו.

ועד מתיישבי השומרון אמרו בתגובה כי "גם הפעם יש אנשי שמאל שמתאמצים להפיק רווח פוליטי מהפרשה באמצעות הסתה כנגד המתנחלים למרות שברור לכולם שהאיש פעל לבד עוד בהיותו אזרח ארה"ב".

"חבל שהשנאה למפעל ההתיישבות היהודית מעבירה אותם על דעתם", הדגישו.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עודכן על ידי גורמי הביטחון לפני כמה שבועות בפרטי החקירה החמורה והמעצר של יעקב טייטל .

מלשכת ראש הממשלה נמסר כי בנאום שנשא בכנסת ביום הזיכרון ליצחק רבין ז"ל, ביום חמישי האחרון 29 באוקטובר 2009, אמר ראש הממשלה דברים שכוונו בדיוק למקרה זה ולאפשרות שיש מעטים אחרים כמותו.

"אני מאמין שלקח הסובלנות והאיפוק הופנם אצל רובו המכריע של הציבור על כל חלקיו... אך עדיין קיימים בקרבנו מעטים שאינם מוכנים לקבל הכרעה דמוקרטית ואינם מוכנים לקבל את עליונות החוק. הם אינם מייצגים את רוב רובו של העם על כל פלגיו. הם מהווים מיעוט קטן בשוליים, אבל כבר ראינו מה כוחו ונזקו של רוצח אחד.  עלינו לחזור ולהוקיע כל שימוש באלימות ולהפעיל את כל כובד משקלם של החוק ושל גורמי האכיפה מול כל ניסיון להשתמש באלימות".



ראש הממשלה אמר הערב כי הוא מברך את שירות הביטחון הכללי, משטרת ישראל וכל גורמי הביטחון ואכיפת החוק על פעילותם הנחושה נגד כל גורם שבוחר בדרך האלימות ובלקיחת החוק לידיים.

בשמאל הקיצוני ממהרים לנצל את הפרשה הביטחונית לניגוח ההתיישבות ביהודה ושומרון.

ח"כ ניצן הורביץ (מרצ החדשה) אומר הערב כי "פרשת טייטל היא הוכחה חדה להתגברות ההסתה והאלימות הפוליטית בישראל. 14 שנים לאחר רצח רבין מתגלה בישראל עוד "עשב שוטה", כביכול. אך יעקב טייטל איננו "עשב שוטה". דעותיו ומעשי הטרור הנפשעים, בהם הודה בחקירתו, צמחו על קרקע המזון המורעלת של קבוצות מסוימות בימין הקיצוני האלים, המסית לשנאת האחר ומבקש להרוס את הדמוקרטיה הישראלית. מרחפת מעלינו סכנה מוחשית מצד הגורמים הקיצוניים הללו, ויש לפעול נגדם במלוא הנחישות".

בעקבות פרסום פרטי הפרשה, הגיש ח"כ הורוביץ הצעה דחופה לסדר שתידון במליאת הכנסת.

שר הביטחון, אהוד ברק אמר בתגובה "אני מברך את השב"כ ואת כוחות הביטחון על פענוח הפשעים. מדובר בהישג חשוב במאבק על הדמוקרטיה שיביא לעשיית צדק. מבלי להיגרר להכללות, אסור לנו כחברה לאפשר ליחידים ולאלמנטים סהרוריים להכתיב את סדר יומנו הלאומי".

יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני, התייחסה הערב במהלך דיון במועצת "קדימה" למעצרו של יעקב טייטל ואמרה כי "אין מקום בישראל לפשעי שנאה. אל לנו לפתור עצמנו באמירה שמדובר על אדם לא שפוי. תפקידה של המשטרה במדינת ישראל הוא לתפוס אנשים כאלה, תפקידה של מערכת המשפט הוא לשפוט אך ישנו תפקיד חשוב גם לחברה ולהנהגה. תפקידה של החברה בישראל, בעיקר החברה ממנה הגיע המחבל, הוא להוקיע ולהבהיר שאין מקום לאנשים כאלה בתוכנו ותפקידה של הנהגה הוא לחנך כבר מהגיל הרך, את כל ילדי ישראל – על בסיס ערכים משותפים המהווים את בסיס קיומנו כאן כחברה.

"כבר הערב שמענו מנהיגי ציבור מאותה קבוצה ממנה הגיע המחבל, אשר יוצאים בגינוי חריף למעשה. זהו אחד הלקחים החשובים שנלמדו כאן ממה שאירע לפני 14 שנים (רצח רבין). המאבק שלנו אינו רק על גבולות, הוא אינו רק פיזי וצבאי אלא גם על החזון המשותף שלנו והערכים המשותפים – בחזון הזה אין מקום לפשעי שנאה", הוסיפה.

פרופ' זאב שטרנהל הגיב הערב למעצר ואמר כי "אם מבצע הפיגוע לא היה נתפס, אני חושב שהחברה הישראלית היתה בסופו של דבר משלמת את המחיר.אני מקווה שמערכת אכיפת החוק שבידיה נמצא הפושע, לכאורה, תטפל בטרוריסט כפי שהיא מטפלת בכול טרוריסט שהוא - יהודי כערבי", הוסיף.