בית חולים. אילוסטרציה
בית חולים. אילוסטרציהפלאש 90

כשני שלישים (67%) מן הציבור מעריכים כי הסיכוי שבריאותם תיפגע בעת אשפוז, ללא קשר למחלה או לסיבה שבגינה אושפזו מלכתחילה – הוא בינוני ומעלה, זהו אחד ממצאי סקר גיאוקרטוגרפיה, שבוצע לקראת כנס אריאל לבריאות, שיתקיים זו הפעם השלישית ביוזמת המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון ביום ג' 10 בנובמבר באודיטוריום משכן הכנסת. על פי הסקר נשים סברו יותר מגברים כי קיים סיכוי שכזה.

יחד עם זאת, הציבור הישראלי מרגיש כי הוא מקבל הסברים ברורים ומלאים כאשר הוא מגיע לקבלת טיפול רפואי -  מעל שני שלישים (68%) הסכימו במידה רבה עד רבה מאוד עם קביעה זו. נתון זה בולט לטובה למול הנתון בארה"ב, שם רק 50% מן האמריקנים מסיימים ביקור רופא כשהם מבינים את הנאמר, ו- 47% עונים באופן שגוי כשהתבקשו לחזור על הנחיות הרופא . מעניין לציין, כי ככל שעולים בגיל המשיבים, כך סבורים יותר כי הם מקבלים הסברים ברורים ומלאים.

תחושת שביעות הרצון מקבלת משנה תוקף במענה לשאלה על הערכת מערכת הבריאות בארץ ביחס לשאר העולם המערבי: 77% מן הציבור סבורים כי מערכת הבריאות בישראל לפחות דומה למערכת הבריאות בחו"ל; כ- 47% סבורים כי היא יותר טובה/הרבה יותר טובה. מעניין לראות, כי ככל שעולים בגיל המשיבים, כך הם סבורים יותר כי מערכת הבריאות בארץ טובה יותר מאשר בחו"ל. מה הורס את ה'אידיליאה'? הטלוויזיה: כשליש מן העונים לסקר ציינו כי הם צופים בסדרות טלוויזיוניות העוסקות בתחום הרפואה – "האוס" ו"האנטומיה של גריי" הן הנצפות ביותר. הצופים בסדרות ציינו בשיעור גבוה יותר כי מערכת הבריאות בישראל טובה פחות ביחס למערכת בארה"ב. אגב – שיעור הצופים בסדרות בתי חולים למיניהם גבוה במיוחד בקרב נשים צעירות (34-18).

כנס אריאל השלישי לבריאות יעסוק באחד מנושאי הליבה של מערכת הבריאות בישראל – בטיחות המטופל, ויתקיים ביוזמת חה"כ ד"ר רחל אדטו, וד"ר יוסי ווייס, ראש המחלקה למנהל מערכות בריאות במרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון. בין הנושאים שיידונו בכנס: בטיחות המטופל בבית החולים ובקהילה, תפקיד מקצוע החינוך הרפואי בקידום הבטיחות, זכויות ותלונות מטופלים, התקשורת ותפקידה, מי מייצג את המטופל, הסכמה מדעת, ותפקיד הרגולטור והמחוקק.

ביום העיון ישתתפו: חברי כנסת, מנהלי קופות חולים, ראשי מרכזים רפואיים, משרד הבריאות והסתדרות הרופאים, נציגי חברות הביטוח, בכירי מערכת המשפט, הביטוח, ואנשי אקדמיה. הכנס מיועד לרופאים ואנשי מקצוע ומנהל בכירים במערכת הבריאות בישראל. קישור לפרטי הכנס

סקר גיאוקרטוגרפיה, שנועד לבחון את עמדות ותפיסות הציבור בישראל כלפי מערכת הבריאות והגנה על מטופלים וזכויותיהם בהיבטים שונים, בוצע במהלך חודש אוקטובר, על מדגם ארצי מייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל. גודל המדגם – 500 איש.