
איש העסקים הישראלי-רוסי שבתאי קלמנוביץ' נורה למוות סמוך לביתו שבמוסקבה, כך מדווחת סוכנות הידיעות הרוסית 'אינטרפקס'. על פי הדיווח נפצע נהגו האישי של קלמנוביץ באורח קשה מהירי.
השניים נורו מרכב חולף בשעה שנסעו ברכב מסוג מרצדס שהיה בבעלות קלמנוביץ'. קלמנוביץ' הורשע בעבר במגע עם סוכן זר ונידון לתשע שנות מאסר, אולם שוחרר מוקדם עקב מצב בריאותי לקוי.
קלמנוביץ' עזב את ישראל לאחר שחרורו מהכלא ושב לרוסיה, שם הפך לאיש עסקים מצליח, ולחלק מאוליגרכיית ההון שהתפתחה בעיר מוסקבה לאחר קריסת המשטר הקומוניסטי.
קלמנוביץ' היה מעורב מאד גם בחיי הספורט. בעבר הוא רכש את קבוצת הכדורסל ז’לגיריס קובנה, ובהמשך היה בעליה של קבוצת כדורסל הנשים ספרטק מוסקבה, שזכתה בכמה אליפויות אירופה. כמו כן הוא היה המנהל הכללי של נבחרת הנשים הרוסית בכדורסל, שזכתה במדליית הכסף באליפות אירופה בקיץ האחרון. קלמנוביץ' אף היה זמן קצר הספונסר של קבוצת הנשים הישראלית אליצור רמלה.
