
נשיא המדינה, שמעון פרס ערך היום במשכנו טקס חלוקת תעודות הוקרה לעשרת מצטייני שרות בתי הסוהר. באירוע השתתפו גם השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ ונציב השב"ס רב גונדר בני קניאק ובני משפחות המצטיינים.
בפתח דבריו אמר הנשיא "אנחנו חולקים היום כבוד והערכה לשׁוּרָה של סוהרות וסוהרים מצטיינים – ובעצם לשרות בתי-הסוהר כולו. אתם, המצטיינים, ראויים להוקרה על מסירות אישית בעבודתכם הקשה, על גילויים יוצאי-דופן של תושייה, מקצועיות, ובמקרים מסוימים גם הצלת-חיים. אתם ממלאים ביעילות ובצִנְעַה שליחות חברתית ולאומית חיונית, המחייבת התמודדות יום-יומית לא פשוטה עם אוכלוסיה לא פשוטה, של פושעים פליליים וביטחוניים, חלקם אלימים ומסוכנים, הכלואים באותו "סיר-לחץ" הקרוי בית-סוהר.".
הנשיא ציין כי "מדינת-ישראל מושמצת במקומות רבים בעולם, וּמואשמת באופן צבוע ומרושע על ידי גופים שהם עצמם מֵפירים את זכויות האדם וכללי הדמוקרטיה. ערכינו ומורשתנו התרבותית, יִתרוֹנֵנו המוסרי יהדוף את אי-הצדק שלפיו מתייחסים לישראל".
עוד אמר הנשיא כי "ההבדל התהומי בין התנאים שלהם זוכים אסירי-החמאס הכלואים בישראל, ובין התנאים המחפירים שבהם מוחזק גלעד שליט, שאפילו ביקור של נציג הצלב-האדום נמנע ממנו, מֵקוֹמֵם ולא יִסָלַח. הוא משקף את התהום המוסרית הפעוּרה בין מדינת-ישראל ובין ארגוני-הטרור. זהו ההבדל שבין מדינת חוק לבין כנופיות פשע".
הנשיא התייחס למקרי הרצח האחרונים ואמר "ראיתי את מקרי הרצח המזעזעים של השבועות האחרונים בנפש קרועה. הסתכלתי על הרוצחים בתחושה שאני מביט על מפלצות ולא על בני אדם. אתם עומדים בפני דילמה קשה ביותר. מדובר ברוצחים שהם בגדר מפלצות, אולם אתם כפופים לחוק בישראל ומחויבים לשמור על צלם אנוש שטיפול בהם. איני יכול שלא להעריך את ההתמודדות עם משימה לא פשוטה זו".