
תת אלוף רני בן יהודה, ראש מטה חיל הים, סקר את מבצע "ארבעת המינים" במסגרתו פשט כח מיוחד של השייטת על האונייה "פרנקופ" באיזור קפריסין ולכד מכולות עם מאות טונות של רקטות, טילים ותחמושת שיועדו לחיזבאללה.
לדברי בן יהודה, "אנחנו בטוחים שצוות האוניה לא ידע מה הוא לוקח, כמות אמצעי לחימה שנתפסה הלילה היא פי עשרה ואף יותר מהכמות שהייתה בספינה קרין איי".
תא"ל בן-יהודה ציין, כי הנשק הוחבא בעשרות מכולות במשקל כולל של מאות טונות. בציוד הצבאי הרב שהובילה הספינה היו בין היתר תחמושת וטילים בהיקפים שעשויים להספיק לחיזבאללה לחודש - ואף יותר - של לחימה נגד ישראל.
ההשתלטות אירעה מעט לפני חצות במרחק של כ-180 ק"מ מהחוף, סמוך לקפריסין, בתום כמה ימים של מעקב מודיעיני. כוח של שייטת 13, שהגיע בסירות קטנות, עלה על אוניית סוחר הנושאת דגל אנטיגואה, מדינת איים בים הקאריבי. צוות האונייה לא גילה התנגדות.
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס לתפיסת ספינת הנשק בים האדום ובירך את צה"ל, חיל הים וזרועות הבטחון על פעילות סיכול מוצלחת נגד אספקת נשק שמיועד לפגוע בערי ישראל. כך מוסר כתבנו בכנסת חזקי עזרא.
שר הביטחון, אהוד ברק, בירך גם הוא על תפיסת הספינה סמוך לקפריסין. השר ברק שוחח עם הרמטכ"ל, רב אלוף גבי אשכנזי, ועם מפקד חיל הים, האלוף אלי (צ'ייני) מרום, וברכם על ההצלחה המבצעית שמנעה הכנסת נשק ואמצעי לחימה לזירת הטרור הצפונית. "זו הצלחה נוספת במאבק הבלתי פוסק בניסיונות הברחות האמל"ח וההצטיידות שמטרתם לחזק גורמי טרור המאיימים על ביטחון ישראל. אני מברך את לוחמי צה"ל על הפעולה המוצלחת", אמר ברק.
יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני, התייחסה בפתח כנס חירום בנושא היטל המים גם היא לפעולת חיל הים המוצלחת בלב ים, "כולנו מברכים היום את חיל הים וצה"ל על תפיסת הספינה – זה לא נושא שנוי במחלוקת".
"יש נושאים שבהם אין קואליציה ואופוזיציה. כולנו שותפים למלחמה של עם ישראל בטרור – בין אם זה חמאס, בין אם זה חיזבאללה ובין אם זה נגד כל אותם גורמים תומכים. יישר כוח", הוסיפה.
