
מפעל הפיס, אשר ממומן על ידי מדינת ישראל והצרכנים יצא במסע פירסומי בקרב הציבור החרדי בלבד בו הוא מזמין תלמידי ישיבה חרדים לכתוב מאמר תורני, עליו תעבור ועדה מיוחדת של רבנים בכירים מהציבור החרדי.
הזוכים במקומות הראשונים יזכו בפרסים כספיים ועוד. תלמיד ישיבה ובעל כישורים שאינו נמנה על הציבור החרדי אינו יכול להשתתף בתחרות זו. ח"כ לשעבר, ניסן סלומינסקי הופתע לשמוע על היוזמה ופנה למנכ"ל מפעל הפיס, שאול סוטניק בו הוא מתרעם על האפליה שעושה מפעל הפיס בין המגזרים הדתיים.
"מה רבה היתה תדהמתי כשראיתי כי מפעל יפה ומכובד זה מיועד אך ורק "למגזר החרדי". ועדת השיפוט מורכבת אך ורק מרבנים "מהמגזר החרדי" ולמרבה המבוכה דאגתם שפירסום התחרות יהיה אך ורק בעיתונים החרדים.שמא חס-ושלום בחור ישיבה או תלמיד חכם שאינו "מהמגזר החרדי" ישמע ויחליט להשתתף", כתב סלומאנסקי.
"הציבור הדתי-לאומי מהוה 20% מהאוכלוסיה במדינת ישראל,יש לו 52 ישיבות הסדר בהם לומדים 7,500 בחורים ועוד 16 ישיבות גבוהות ציוניות בהם לומדים 2,600 בחורים,32 מכינות קדם-צבאיות,28 מדרשות תורניות,30 מדרשות ליהדות ולימודי א"י", כתב.
"280 ישיבות תיכוניות ואולפנות ובהם לומדים 74,000 תלמידים והרשימה עוד ארוכה. האם בגלל שבחורים אלו משלבים לימוד תורה עם שירות משמעותי בצבא וביחידות המיוחדות והמובחרות מפעל-הפיס פוסל אותם מתחרות "החיבורים התורניים" האם מפעל-הפיס החליט להתנתק מהציבור הדתי-לאומי המרושת בכל תחומי העשיה והיצירה במדינת ישראל".
תשובת המנכ"ל לא איחרה לבוא בו הוא שלל את הטענות וטען שמדובר ב"אקט פרסומי בלבד". לדברי סלומיאנסקי, הוא אינו ידע להשיב מדוע אין התחרות גם בקרב המגזר הדתי לאומי אשר גאה בעולם הישיבות הרב שיש לו ובתלמידי חכמים רבים הלומדים בהם.
בעקבות מכתבו של ח"כ לשעבר ניסן סלומיאנסקי הודיע מפעל הפיס כי הפרויקט לעידוד כתיבת החיבורים התורניים יפתח לכלל הציבור הרחב על כל גווניו, עם דגש והתייחסות למגזר החרדי-דתי.
