סמי שם טוב בבית המשפט
סמי שם טוב בבית המשפטצילום: פלאש 90
משטרת ירושלים עצרה בתחילת השבוע שני תושבי ירושלים, סמי שם-טוב ודמיטרי אורנשטיין, בחשד שעסקו בתיווך בסחר באיברי אדם, כך התיר לפרסם בית משפט השלום בירושלים.

על פי החשד, נהגו השניים לפרסם מודעות בעיתונים כדי לאתר אנשים שמעוניינים לרכוש או למכור כליה, ולאחר שנמצאו - בוצעו התיווך והתאמת הרקמות.

במקביל פעלו החשודים באזור בתי חולים ומוסדות רפואיים אחרים כדי לאתר אנשים שזקוקים להשתלה, והציעו להם לרכוש כליה תמורת מאות אלפי שקלים כדי לכסות את הוצאות הניתוח.



ראש מחלק ההונאה במשטרת ירושלים, רב פקד גלעד בהט, סיפר על שיטת הסחר: "מי שהיה מקבל את הכסף זה אותו אדם שמוכר את הכלייה שלו. הוא היה מקבל את החלק הקטן של הכסף, והרוב עבר למתווך ובעבור הוצאות הניתוח והבדיקות".



בפרשה נחקרו כ-10 בני אדם שהיו מעוניינים לתרום איברים. למשטרה ידוע על מספר ניתוחים שכבר בוצעו, כאשר על פי החשד הבדיקות המקדימות נערכו בבתי חולים בארץ ולאחר מכן היו מוטסים החולים והמוכרים לבתי חולים באזור דרום אמריקה והפיליפנים שם בוצעו הניתוחים.

היום האריך בית משפט השלום בירושלים ביממה את מעצרו של אחד החשודים, סמי שם-טוב, עובד לשעבר בבית החולים הדסה עין כרם. החשוד השני, דמיטרי אורנשטיין שוחרר למעצר בית בתחילת השבוע. שם טוב ישוחרר מחר למעצר בית בתנאים מגבילים למשך ארבעה ימים נוספים.