
בעוד מתלהט הויכוח הציבורי על ההצעה למאגר ביומטרי לכל אזרחי ישראל, הנה מאגר גנטי אליו איש לא יתנגד. מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק של ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי), להקמת מאגר גנטי של כל הבהמות בארץ. זאת, כדי להתמודד עם הגניבות הרבות מהם סובלים החקלאים (בעיקר היהודים) והשחיטה הבלתי חוקית.
ע"פ הצעת החוק, מכל פרה, שור, סוס או תאו (ג'מוס) המגודלים בארץ, תילקח דגימת DNA עם היוולדם, שתשמר במשרד החקלאות. כל מכירה או שחיטה של בעל-חיים תדווח למשרד, על-מנת לעקוב אחרי מקומות גידולם והבעלות עליהם.
הצעת החוק קובעת כי במקרה בו קיים חשד כי בוצעה עבירה בבעל החיים, כמו גניבה או שחיטה בלתי-חוקית, או במקרה בו זהותו הגנטית דרושה לחקירת עבירה, יורשה שוטר שהוכשר לכך ליטול את הדגימה הדרושה. למשטרה, בהתאם להוראות חוק הגנת הפרטיות, תהיה גישה למאגר.
אך לא רק מהכבשים והפרות הנולדים מעתה תילקח דגימה. החוק החדש קובע כי תוך שלוש שנים מיום תחילתו, תינטל דגימת DNA מכל ראש בקר בארץ ותבוצע בו בדיקה גנטית.
ח"כ אריאל מדגיש כי החקלאים ומגדלי הבקר בארץ סובלים נואשות מגל גניבות, הגורם נזקים כלכליים אדירים, מוריד לטמיון עבודה וזעה רבת שנים ויוצר שוק שחור של בשר לא מפוקח.
אריאל מציין גם את ההונאה בכשרות הנוצרת מחוסר פיקוח מתאים, כשבשר סוסים וגמלים נמכר כבשר כשר. אריאל מוסיף את התופעה בכבישי הנגב, כשתאונות קטלניות רבות נגרמות כתוצאה מגמלים משוטטים. המאגר יאפשר לזהות את בעלי הגמלים המשוטטים – והענשתם. אריאל מציין כי המאגר יאפשר גם פיקוח על מחלות מתפשטות ומגפות. לדברי אריאל, החוק איננו תחליף לאכיפה מוגברת נגד הגניבות החקלאיות, והחמרת הענישה ע"י בתי המשפט.
