
עיריית ירושלים יוצאת במהלך אסטרטגי למיתוג ירושלים כעיר צעירה, עיר אקדמיה, עיר תיירות ותרבות, על-פי חזון ראש-העיר, ניר ברקת להפיכת ירושלים למרכז מטרופוליני שוקק חיים.
בימים אלו מזמינה העירייה חברות המתמחות בייעוץ למיתוג להגיש הצעות אסטרטגיות למיתוג הבירה, האמורות לכלול את חזונו של ראש העיר בדגש על כמה נושאים.
צמיחה כלכלית מואצת הנשענת על הפיכת ירושלים למוקד עליה לרגל ל- 10 מיליון תיירים בשנת 2020, וכן פיתוח תעשיית מדעי החיים.ירושלים כ"עיר חינוך" המקדמת חדשנות ויזמות חינוכית ופיתוח מערכת ההשכלה הגבוה.
שמירת צעירים בעיר ופיתוח דיור בהישג יד.
שיפור איכות הניהול העירוני.
ירושלים כמרכז מטרופוליני: עוצמת ירושלים מקרינה על יתר הרשויות במרחב ולהפך.
מטרות המיתוג ויעדיו כוללים את הפיכתה של ירושלים למוקד עליה לרגל עבור מבקרים ויזמים, הפיכתה לעיר אטרקטיבית בעיני אוכלוסיה צעיריה, בירה שלטונית איתנה ומרכזה של מטרופולין שוקק.
כמו כן הכוונה היא לשדרג את העיר ומעמדה בעיני תושבי העיר ואזרחי המדינה, לעצור ההגירה השלילית ולהגדיל את נפח תיירות הפנים בבירה.
ראש-העיר ירושלים, ניר ברקת ציין כי "ירושלים היא המותג בעל הפוטנציאל הגדול בעולם. בעבודה נכונה אני משוכנע שביכולתנו להביא אותו לתודעת מיליארדים בעולם, דבר אשר עתיד להשפיע על כלכלתה ותדמיתה של העיר".
מנהל האגף למדיניות ותכנון אסטרטגי, רועי פולקמן, מוסיף כי "בשלב הזה, מדובר על תוכנית להגדרת סדרי עדיפויות ניהוליים והסברתיים לעירייה ולא תוכנית לקמפיין. בכך אנו מצטרפים לערים מובילות בעולם אשר הגדירו קונספט מיתוגי. מהלך זה יאפשר שיווק נכון יותר וחיבור הסברתי יעיל בין הגורמים הרבים המשווקים את ירושלים".
