
חבר הוועדה לבחירת היועץ המשפטי לממשלה, שר המשפטים לשעבר עו"ד משה ניסים, אומר בראיון לערוץ 7 כי הוא מקווה שכל הניסיונות לטרפד את היוזמה לפיצול סמכויותיו של היועץ המשפטי לממשלה יכשלו, "דעתי הברורה בנושא ולא מהיום אלא מלפני שנים רבות עוד כשהייתי שר המשפטים בתקופה כהונתו של היועץ המשפטי לממשלה פרופ' זמיר הייתה שצריכים לפצל את התפקיד, להפריד בין תפקיד היועץ המשפטי לממשלה לבין תפקיד התובע הכללי שיעסוק במשפט הפלילי, כי זה הדבר שדרוש כיום כדי להשביח את אכיפת החוק, לצערי באותה תקופה עברתי להיות שר אוצר ולא הספקתי לממש את כוונותיי. אבל כתבתי את אותה חוות דעת לשר המשפטים הקודם דניאל פרידמן ששאל לדעתי בנושא ".
ניסים מייצר על כך שהויכוח בין שר המשפטים לפרקליט המדינה הדרדר לפסים לא ראויים, "הויכוח הדרדר לרמות כאלה שאינני מאושר מהם, ויכוח נוקשה עם האשמות שווא וחמור יותר עם ניסיונות להפחיד את הציבור. כל הטענות כאילו פיצול תפקיד היועץ יחליש את התפקיד ושיש פה פוליטיזציה אלה הם טיעונים שרחוקים מהאמת כרחוק מזרח ממערב, דווקא היום היועץ המשפטי צריך לטפל בהמון נושאים עם עומס אדיר, ואין לו זמן ויכולת לאכוף את החוק. צריכים כיום תובע כללי במעמד דומה ליועץ המשפטי לממשלה, אדם שישקיע את ימיו ולילותיו כדי לאכוף את החוק, צריך מישהו שיתמודד עם כל התופעות של השחיתות והשכרות במדינת ישראל, לתובע תהיה עצמאות ואישיות וידע במשפט הפלילי והוא יוכל להלחם בכל התופעות של הפשע המאורגן".
ניסים קובע כי אין אח ורע בעולם כולו לתפקיד של היועץ המשפטי לממשלה, "בכל העולם הדמוקרטי אין אח ורע ליועץ משפטי עם עוצמה כזאת אדירה, היועץ המשפטי לממשלה הפך להיות מושל כללי, הוא מתערב בכל דבר. מי שאומר שפיצול תפקיד היועץ יביא להחלשת שלטון החוק לא אומר אמת, כי שלטון החוק רק יתחזק וישתבח. כיום האמון של הציבור במערכת המשפט רק הולך ויורד, כדי להשיב את האמון לכנו צריכים לבצע חלוקת תפקידים ברורה".
לדבריו התובע הכללי ילחם גם בשחיתות של אנשי הציבור, "אני מוקיר את המלחמה בשחיתות שניהל היועץ המשפטי לממשלה, אבל השחיתות היא לא הכול, מה עם האלימות, השיכרות וכל מיני מרעין בישין, הרי מונחים פה על כף המאזניים נושאים שקשורים לביטחון האישי של כולנו, מי יעשה את המלאכה הזאת אם לא יהיה תובע כללי, יש מאות פריצות ביום, המשטרה לא עושה דבר, הפרקליטות לא עושה דבר, לכן צריך אדם שיפעל בתושייה, פוליטיזציה לא תהיה פה, ההפך, הניתוק מהפוליטיקה של התובע רק יחזק אותו ותהיה פה חלוקה חיונית".