ח"כ מרינה סולודקין
ח"כ מרינה סולודקיןצילום: פלאש 90

בעקבות פרסום דו"ח המבקר בנושא כפר הנופש היום, אומר חבר ועדת ביקורת המדינה ח"כ אופיר פינס: "דו"ח המבקר הוא אחד הדו"חות החמורים ביותר בתחום הנדל"ן מאז ומעולם. מדובר בעסקה אפלה שראוי שהיועץ המשפטי לממשלה יורה למשטרה לחקור אותה".

ח"כ אופיר פינס אמר לאחר קריאת הדו"ח: "הביורוקרטיה הממשלתית מתגלה בדו"ח במערומיה, כמערכת הפועלת בעורמה כדי לשרת אינטרסים של נדל"ניסטים, ולפגוע בציבור תוך התחכמות והתעלמות מחוקי הכנסת". 



ח"כ פינס סיים ואמר: "דו"ח המבקר מוכיח שהחשדות של הארגונים הסביבתיים היו מוצדקים. הדו"ח מחייב את שרי הפנים והשיכון לקיים בדק בית במינהל מקרקעי ישראל ובמוסדות התכנון ולהורות לאלתר על ביטול העסקה כפי שממליץ המבקר".

מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, מותח ביקורת חריפה על הליקויים בתיכנון כפר הנופש וקובע כי מינהל מקרקעי ישראל התעלם מהאינטרס הציבורי של שימור החוף.

המבקר ממליץ לשקול מחדש את העסקה לשיווק הקרקע ליזמים והודיע שעקב הממצאים הוא יעביר את ממצאי הדו"ח לבדיקת היועץ המשפטי לממשלה.