התחתנו במועד
התחתנו במועדצילום: <a href=/Mosaic/lmf_Profile.aspx/27055

בשבוע שעבר התקיימה חתונתם של אלכס וסשה (שמות בדויים) עולים חדשים מברית המועצות, אך ורק בזכות פנייה אישית של הנהלת בתי הדין הרבניים למשרד הפנים. בני הזוג נרשמו לנישואין רק כשבוע לפני מועד חתונתם, אשר נקבע מבעוד מועד עם בעלי אולם באזור השרון.

אולם מכיוון שבני הזוג הינם עולים חדשים, הם נדרשו לפתוח בבית הדין הרבני בנתניה תיק ברור יהדות.  

בשל שריפה שפקדה את ביתם של בני הזוג, לא נמצאו בידיהם כל מסמכים שיאשרו את יהדותם. לפיכך הוגשה על ידי בית הדין הרבני בנתניה בקשה למשרד הפנים להעביר את תיקם של בני הזוג לבית הדין. 

לכולם היה ברור כי התיק לא יגיע תוך מספר ימים. הרב אליהו מימון, מנהל אגף ברור יהדות ועגונות בבתי הדין הרבניים, פנה למר אברהם לקח, מנהל אגף לשכות המשרד הפנים, בבקשה בהולה לסייע לבני הזוג ולהעביר בהקדם לבית הדין הרבני את תיקם. 

למחרת כבר קבלו בני הזוג את אישור היהדות וחתונתם התקיימה במועד שנקבע מראש כמתוכנן. בהנהלת בתי הדין הרבנים מציינים שלו היו פונים בני הזוג מראש, ופותחים תיק ברור יהדות, עוד לפני קביעת מועד החתונה, הבעיה הייתה נמנעת.