היום (א') יתקיים בשווייץ סוף סוף משאל העם שעורר סערה רבה במדינה הרגועה יחסית בדרך כלל. אזרחי שוויץ ילכו לקלפיות ויצביעו בשאלה האם לאסור בחוק בניית צריחי מסגדים.

את הצעת החוק שעוררה פולמוס קשה בשווייץ, פולמוס שחרג גם אל מחוץ לגבולותיה של שווייץ, העלו לפני כשנה ושלושה חודשים נציגיהם של שתי מפלגות ימין "מפלגת העם השוויצרי" ו"האיחוד הפדרלי הדמוקרטי". שני מניעים מרכזיים הובילו להצעת החוק שעשויה לאסור את בניית הצריחים, המניע הראשון הוא רצון לבלום את התפשטות הגורמים האיסלאמיים בשווייץ כפי שמתרחש במדינות מערביות רבות. המניע השני הוא ניסיון למסד את הנצרות בחוק.

מגישי הצעת החוק טוענים שיש לאסור את בניית הצריחים שכן יש בצריחי מסגדים סממן של שלטון ועל כן יש למנוע את בנייתם. זאת על אף שמספר המוסלמים בשווייץ המונה למעלה משבעה מיליון אזרחים אינו עולה על שלוש מאות ועשרים אלף איש. מצדדי החוק קובעים כי למען חופש הפולחן שלהם יכולים המוסלמים להסתפק במסגדים ללא צריחים.

יצוין כי סקרים אחרונים שהתקיימו בשווייץ הורו כי לפחות חמישים אחוזים מאזרחי המדינה מתכוונים להתנגד למהלך.