
ראש עיריית מעלה אדומים, בני כשריאל, החבר בדירקטריון הקרן הקיימת לישראל מתייחס ביומן ערוץ 7 לתרומה שהעבירה הקק"ל לרשות הפלשתינית וקבע כי מדובר במהלך חמור שיש לברר אותו ולדרוש הסברים לגביו, מאחר ולא קיבל כל אישור ולא הובא לידיעת הדירקטריון.
כשריאל מתייחס בדבריו לדיווחים ב'הארץ' אודות תרומה של שלושת אלפים עצים, נטיעה, הכוונה וייעוץ שהעניקה הקרן הקיימת לרשות הפלשתינית במסגרת ההכנות להקמתה של העיר הפלשתינית החדשה, רועבי, סמוך לרמאללה.
לדבריו הוא עצמו הופתע למראה הדיווח שכן המהלך בוצע ללא התייעצות וללא דיווח. הוא ציין שבכוונתו להעלות את האירוע לבדיקת הדירקטריון בישיבתו הקרובה שכן לטעמו מדובר במהלך חמור המעיד על "טירוף מערכות", כלשונו, כאשר ביהודה ושומרון ניטעים עצים לטובת הפלשתינים בעוד על היהודים מרחפת גזירת עקירה והקפאה. "המדינה נכנסה לטירוף מערכות והיא לא יודעת את מי היא מייצגת, אותנו, את הפלשתינאים או את האמריקאים?".
כשריאל הביע תקווה שחברי דירקטריון המזוהים עם צידה הימני של המפה הפוליטית לא ידעו גם הם על המהלך. הוא הזכיר במיוחד את אברהם דובדבני המשמש כיו"ר עמית של הקק"ל ומהלכים שכאלה חייבים היו לכאורה לעבור דרכו ולקבל את אישורו.
בהתייחסו לסוגיית הקפאת הבניה ביו"ש עליה החליט ראש הממשלה נתניהו אומר כשריאל כי הוא חש מושפל וכואב שכן מעולם לא הייתה ממשלה בישראל, גם לא בשנות אוסלו, שנטלה ממנו ומראשי רשויות אחרות את הסמכות המוקנית להם בחוק לדאוג לרווחתם של התושבים ולאשר בניה.
"הכאב גדול. כיו"ר סיעת הליכוד בשלטון המקומי אני חש מושפל שבעתיים. מעולם, כם לא בתקופת אוסלו לא נשלחו לנו מכתבים כאלה שמושכים מאיתנו את סמכויות הבניה. במכתב אחד הפכו אותי לעבריין", הוא אומר.
כעת בכוונתו ובכוונת ראשי הרשויות ביו"ש לעתור לבג"ץ נגד ההחלטה. זאת תוך קביעה שצו האלוף שנמסר להם פוגע בזכויות האזרח. "אני ראש רשות שמילה את חובתו לחוקי הבניה. באיזו זכות אלוף הפיקוד מוריד ממני את היכולת לבנות? גם ריבונים כמו אלוף הפיקוד ורה"מ נתונים לבג"צ. שיוכיחו שבניתי שלא כחוק. בינתיים עדיין אין לו כל עילה לומר את זה".
כמו כן הוא מספר על הצעתו לראשי הרשויות ביו"ש לפתוח בשביתת שבת מול משרד ראש הממשלה "כמו בימי ברק ורבין שהגבילו אותנו בבניה. צריכים לצאת החוצה עם כל שלוש מאות וחמישים אלף תושבי יו"ש".
אז ראשי הממשלה הטובים ביותר להתיישבות היו רבין, ברק ואולמרט? כשריאל מעדיף להוסיף לרשימה הזו שם אחד נוסף שלטעמו הוא החשוב ביותר: "שמיר היה ראש הממשלה הטוב ביותר. בתקופתו ראינו שגשוג כלכלי ובניה ביו"ש. למרות הלחצים האמריקאים עמדנו. היום כל לחץ מביא להתקפלות שמביאה לעוד לחץ. כשהקפיאו את הבניה מחוץ לגושים זה חלחל לתוך הגושים, ומשם לאריאל ומעלה אדומים, ומשם לגילה ועדיין הם ממשיכים בדרישות שלהם".
את הצעת ההפגנה שלו מתכוון כשריאל להעלות בפני ראשי הרשויות ביו"ש בישיבה מיוחדת שיקיים מחר. לפי שעה הוא מברך על התנהלותם של ראשי מועצות אלקנה ובית אל שלא קיבלו את צווי ההגבלה. לפי שעה הוא עצמו מבטיח להמשיך בבנייה. "גם לנו יש שפנים בשרוול", הוא אומר ומעדיף שלא לחשוף את הדרכים שבהן בכוונתו לבנות בעירו. זאת כדי שלא להקל על אנשי אלוף הפיקוד לסכל את המהלכים.
