ח"כ דוד רותם
ח"כ דוד רותםפלאש 90

בדיון שנערך הבוקר (ג') בועדת חוקה במסגרת יום הנכה הבינלאומי הציג ח"כ דוד רותם יו"ר ועדת חוקה את המצב החמור בו לא מבוצע חוק במדינת ישראל. הכנסת חוקקה חוק אשר מחייב את הרשויות למנות חוקרים מקצועיים לחקירת אנשים עם מוגבלויות, אך בפועל אין הדבר מבוצע. החוקרים המקצועיים אמורים לאשר אחוזי נכות.

בדיון שהתקיים לקחו חלק משרד הרווחה, משרד האוצר ומשרד המשפטים. ח"כ רותם אמר כי לא יעלה על הדעת שבמדינת ישראל חוק לא מבוצע הלכה למעשה. משרד הרווחה טען כי פנה מספר פעמים למשרד האוצר לתקצוב תקנים לחוקרים מקצועיים לציבור האנשים עם מוגבלויות אך האוצר לא נענה לבקשותיו. האוצר טען כי מאז 2005 ניתנו 233 תקנים אך הוא לא מתערב בשיקולי חלוקתם בתוך  משרד הרווחה. משרד המשפטים ציין את חשיבותו של המעקב אותו מבצעת ועדת חוקה אחר ביצוע החוקים, עוד אמר מנכ"ל משרד המשפטים כי יפעל למצוא דרך להביא את המצב לפתרון באופן מיידי כי לא ייתכן שהחוק לא יבוצע.

ח"כ רותם אמר כי כאדם נכה לא ישקוט עד אשר ימצאו הגורמים האחראיים לכך את התקנים ואת כוח האדם הדרוש לכך ואין חשיבות מאיזה משרד יגיע התקצוב לכך.

ח"כ דוד רותם אמר "המצב כיום הוא רע וחמור. אנו מציינים היום את הנכה הבינלאומי אבל לא באמת פועלים לפתור את המצב. בישראל כ- 750,000 אנשים עם מוגבלויות אשר החברה בישראל לא באמת מוכנים לקבלם כשווים בין שווים. במדינה מתוקנת לא ייתכן מצב בו חוק לא מבוצע. על המשרדים הרלוונטים להגיע לפתרון מיידי. על נציבות המדינה לפעול בכל דרך אפשרית ואף לשקול פטור מחובת מכרזים על-מנת להביא פתרון לבעיית חוסר כוח אדם. אני לא אשקוט עד אשר החוק יבוצע במלואו ואנשים עם מוגבלויות יזכו ליחס הוגן הקבוע בחוק".