
הקפאת הבנייה מעכב הרס של מבנים ביהודה ושומרון, כך עולה מהודעה שהגישה היום פרקליטות המדינה לבג"ץ בבקשה לדחות בשלושה חודשים את מתן תשובתה על עתירות שהגישה תנועת שלום עכשיו להפסקת בנייה, הרס מבנים ופינוי תושבים בשומרון, גוש עציון, הר חברון ומטה בנימין. הפרקליטות טוענת כי המאמץ למימוש צו הקפאת הבנייה מחייב דחייה של משימות אחרות.
"בימים האחרונים חל שינוי מהותי הנוגע לסוגיית הבנייה באזור יהודה ושומרון – שינוי שיש בו, בשלב זה לפחות, כדי להשפיע על עניינה של העתירה", כתב פרקליט המדינה, עו"ד גלעד שירמן.
לדבריו, "בעקבות החלטת הקבינט על תכנית הקפאת הבנייה והוצאת הצו של מפקד כוחות צה"ל ביהודה ושומרון בנושא זה. עוסקת מערכת הביטחון בימים אלה במימוש ההחלטה שעניינה הקפאת הבניה ביהודה ושומרון".
הוא מציין כי "המאמץ הנדרש למילוי משימה זו מחייב תגבור הכוחות הנוגעים בדבר וריכוז מאמץ לאכיפת הוראות הצו. כמו כן מחייב מצב חדש זה דחייה של משימות אכיפה אחרות, ובכלל זה כאלה העולות מתוך עתירות שהוגשו בנושא זה. בין השאר, נבחנת מחדש גם השאלה באיזה אופן יוקצו המשאבים המיועדים לאכיפת דיני התכנון והבנייה באיו"ש".
עוד כתב כי "משרד הביטחון ומשרד ראש הממשלה הודיעו לפרקליטות כי הדרג המדיני עורך בימים אלה בחינה עדכנית בנוגע להשפעת הקפאת הבנייה על נושא מימוש צווי הריסה קודמים".
לאור כל זאת מבקש פרקליט המדינה לדחות את מועד הגשת תצהיר התשובה מטעם המדינה בשלושה חודשים.