העימות ברבבהצילום: ועד מתיישבי השומרון


(צילום: ועד מתיישבי השומרון)

כ-200 בנות חסמו (שני) את פקחי המנהל האזרחי בכניסה לישוב רבבה שבשומרון. כוחות יס"מ הגיעו למקום וניסו לפלס את הדרך לפקחים. למקום הגיע ממלא מקום ראש המועצה האיזורית, ראובן גור אריה, אשר הותקף באלימות על ידי שוטרי יס"מ. גור אריה נפצע ופונה לבית החולים עם חשש לזעזוע מוח.

ראובן גור אריה סיפר לערוץ 7 כי לאחר שכוחות המנהל האזרחי עזבו את המקום השוטרים התעקשו להישאר ולהתעמת עם בנות האולפנה, "אני לא יודע למה המשטרה החליטה להישאר בשטח, סתם כדי להרגיז את הבנות. הם הרביצו לבנות מכיתה ז' עד י"ב, יש לי ילדה שקיבלה מכות יבשות בבטן ומפנים אותה עכשיו לבית חולים".

בנוסף הוא מציין כי שוטרי היס"מ היכו גם אותו למרות שהודיע להם שהוא ממלא מקום ראש המועצה, "הכניסו לי כתף לפנים והמשיכו להרביץ לי ללא סיבה".

"כנראה שאנחנו ניוושע בזכות הבנות האלו של האולפנה, צריך ללמוד מהן איך להילחם על ארץ ישראל", אומר גור אריה.

לדבריו, למשטרה אין שוטרות שיכולות לפנות את הבנות, "יש צו הקפאה, למה לא דאגו שיהיו שוטרות? אני בהלם מהאירוע הזה, אני לא מאמין שזה מה שביבי רצה לתת לעם ישראל, הוא שולח חוליגנים להרביץ לבנות, זה ראש הממשלה של מדינת ישראל בו אני בחרתי, אני מתבייש להגיד את זה".

ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה, אמר "אני מזועזע מהברוטאליות והאלימות של השוטרים בשבוע וחצי האחרון, משוכנע שהאלימות המתבטאת בכל מקום מוכוונת מלמעלה כדי לדכא את ההתיישבות אבל אנחנו לא נישבר".

גם ליישוב מעלה לבונה שבבנימין הגיעו פקחי המנהל האזרחי, בליווי כוחות משטרה, במטרה לאכוף את הקפאת הבנייה. תושבי הישוב מנסים כעת למנוע את כניסת הפקחים לישוב. בבוקר הגיעו שישה כלי רכב של המנהל האזרחי למועצה המקומית בית אריה, כך דיווחו המתיישבים.
 
ועד מתיישבי בנימין מאשים את שר הביטחון בעימותים, "אהוד ברק מתנהג כמו פרובוקאטור של השמאל המפיק הנאה מעימותים בין חיילים יהודים למתיישבים יהודים".
 
ראשי הערים ביו"ש, בני כשריאל ורון נחמן, יפגשו בצהריים (שני) עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. ככל הנראה בפגישה צפויים להשתתף נציגים נוספים מיו"ש.
 
נזכיר כי אתמול (ראשון) פרצו עימותים בין עשרות תושבי קדומים שבשומרון שניסו לשבש את פעילותם של פקחי בנייה שהגיעו ליישוב. במהלך העימותים שוטרי יס"מ היכו את ראש מועצת קדומים ואת סגנו. התושבים דיווחו כי השוטרים 'זרקו' מפגינות צעירות על הכביש. מאוחר יותר חילקו פקחי המנהל האזרחי את צווי ההקפאה ועזבו את המקום - לא לפני שרכביהם נרגמו בביצים. מהמשטרה נמסר כי שני תושבי הישוב קדומים נעצרו במהלך העימותים עם כוחות המשטרה ופקחי המנהל האזרחי בישוב.