קבר דוד
קבר דוד
סגן שר החוץ, דני אילון, ייצא אחה"צ לוותיקן, לדיוני מליאת המשא ומתן הכלכלי בין ישראל לוותיקן. בראש המשלחת מומחים ממשרד החוץ, האוצר והמשפטים.
 
מלשכתו של איילון נמסר כי "המשא ומתן בין ישראל והוותיקן הוא נושא מרכזי על סדר היום ביחסינו עם הוותיקן והעולם הקאתולי, המונה למעלה ממיליארד איש, ומטרתו המרכזית היא להסדיר את המעמד הכלכלי / ליגאלי של הכנסייה ומוסדותיה בישראל".
 
"משא ומתן ממושך זה, למעלה מעשור, נמצא היום בישורת האחרונה, זאת לאחר הישגים שהושגו בחודשים האחרונים בתקשורת אותה מוביל סגן השר מטרת המו"מ הינה לנסות לצמצם את חילוקי הדעות המרכזיים האחרונים שנשארו ובראשם מיסוי והפקעה שפתרונם יבוא לסיכום המשא ומתן ובעקבותיו לשדרוג היחסים ושיפור מעמד ישראל בזירה הבין-לאומית", נמסר בהודעת המשרד.

עוד נמסר כי סגן השר ינצל את הביקור גם לשיחות מדיניות כלכליות עם מקבילו מהוותיקן ובשיחות אלה ידונו בנושאים המרכזיים כגון האיום האיראני, המאבק באנטישמיות ודה-לגיטימציה של ישראל בעולם והתהליך המדיני. איילון מבטיח כי באם תעלה סוגיית החדר במתחם קבר דוד המכונה "הסעודה האחרונה", ישראל תעמוד על ריבונותה.
 
במשרד החוץ מציינים כי בין ההישגים שהושגו: הסדר בתחום המיסוי וארנונה לאחר שנים שהכנסייה סירבה לשלם. הסדר מעמד אנשי דת והביטוח הלאומי, הסדר מעמדם וגישה בפני בית המשפט. זכות הפקעה של שטחים בבעלות הכנסייה.

"ליבת הויכוח לגבי ששת המקומות הקדושים: הם יקבלו פטורים מסוימים בהפקעה אך לא פטור גורף. נעמוד על זכותנו להפקיע, למשל לצורכי תשתיות. כל זאת תוך שמירה על מעמדו של החוק הישראלי וריבונות המדינה", אומרים במשרד החוץ.