כשלון הציונות החילונית. נתניהו ולבני
כשלון הציונות החילונית. נתניהו ולבניפלאש 90

גיסו של ראש הממשלה, ד"ר חגי בן ארצי, דוחה בערוץ 7 את  איומיו של נתניהו שהזהיר השבוע מפני פילוג בליכוד אם גל המחאה נגד ההקפאה ימשך, "על רקע התופעה של מנהיגים שלא מקיימים את המצע שאיתו הם הלכו לבחירות, אני קורא לאנשים בפוליטיקה שיש להם חוט שדרה לא לפחד מפילוג, זהו הצעד הנכון".

לדבריו, "אין שום אפשרות שאנשים שיש להם אידיאולוגיה ציונית יוכלו להישאר בליכוד, אי אפשר להישאר במפלגה שהכריזה שהיא מקבלת את העקרון של הקמת מדינה פלסטינית, כל האנשים שנמצאים עדיין בלכוד ושיש להם חוט שדרה צריכים לעזוב את הליכוד, אסור לנו לקדש את המסגרת ובוודאי שלא צריך לפחד מאפשרות של עליית ציפי לבני לשלטון, מה אכפת לי אם היא או ביבי בשלטון, אם שניהם רוצים את אותו הדבר".

בן ארצי סבור, כי בהפגנה נגד ראש הממשלה חייבים להזכיר את כל הפשעים, "מבחינתי ההפגנה היא לא על ההקפאה בלבד, אלא גם על הבגידה העיקרית של הליכוד, שבאה לידי ביטוי בנאום בר אילן של ראש הממשלה, שם הוא הכריז פומבית שהוא מקבל את העיקרון של הקמת מדינה פלסטינית. זו סטייה מהמצע של הליכוד, הרי רק לפני כמה שנים ביבי נאם נאום חוצב להבות נגד מדינה פלשתינית ושרון רתח מזעם והסתלק מהאולם כשהוא ראה שביבי זוכה לתמיכה נלהבת של חברי המרכז.  היום היסוד הזה נעלם ממשנתו של נתניהו,  כל המשנה שלו נשכחה, אין ספק שההקפאה שאנחנו רואים היום היא צעד לקראת הבגידה הגדולה הקמת מדינה פלסטינית".

בן ארצי מציין, כי העובדה שנתניהו ולבני שניהם באו ממשפחות של אנשי חרות אינה מקרית, "יש פה תהליך שמתרחש בדור האחרון שהציונות החילונית קורסת, זה כבר לא רק מפלגת העבודה שקרסה מבחינה ציונית אלא גם הליכוד שעובר את אותו תהליך הם לא קשורים לשורשים שלהם, לתנ"ך. דוד בן גוריון עוד היה קשור לתנ"ך הם לא, מי מגיע לחוג התנ"ך בכנסת אולי רק ח"כים דתיים, אנחנו רואים מה קורה בבתי הספר מתרחקים ממסורת ומההיסטוריה של עם ישראל, הקשרים עם השורשים הולכים ומתרופפים וכל זה גורם לחולשה פנימית של העם, המקור לשאוב ממנו את הכוחות זה המסורת, צר לי שהקשר למסורת והתנ"ך גם אצל משפחתו של ראש הממשלה הוא יותר כלפי חוץ ונועד לשמש כקלף פוליטי. זאת בעיה כללית שהציונות החילונית של הדור האחרון התרחקה מהשורשים שלה, אין לנו לציונות הדתית ברירה אלא לשאת את הדגל, המיעוט ינסה להכריע, חג החנוכה נותן חיזוק למלחמה של המעטים".