ארה"ב
ארה"בפלאש 90

בראיון שהעניק לעיתון אל-חיאת שפורסם הבוקר (שבת) אמר בכיר אמריקאי כי וושינגטון "מפעילה לחצים דיפלומטים במטרה ללחוץ על ישראל לסגת מהצד הלבנוני של הכפר רג'ר".

בחודש מאי השנה דווח כי ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להודיע על נכונות ישראל לסגת מחלקו הצפוני של הכפר רג'ר בגבול עם לבנון, ולהעבירו לשליטת יוניפי"ל. לדברי מקור מדיני המקורב לנתניהו, הסיבה לכך היא היענות לדרישה מתמשכת מצד הממשל האמריקאי וכן רצון לבצע מחווה מול ממשלתו של פואד סניורה, לקראת הבחירות לפרלמנט הלבנוני, שיתקיימו בתחילת חודש יוני.

שר החוץ אביגדור ליברמן אמר ביום רביעי בארוחת ערב משותפת שערך עם שר החוץ של איטליה, פרנקו פרטיני, כי לדעתו ניתן להגיע להסכם טוב בנושא הכפר רג'ר בתוך זמן קצר, וכי הדברים תלויים כרגע בממשלה החדשה בלבנון.

בכפר רג'ר קראו לממשלת ישראל שלא ליישם את התכנית שנהגתה בזמנו בתקופת ממשלת אולמרט, שצה"ל יסוג מהחלק הצפוני של הכפר ויחבר אותם לשטח לבנון. 

ראש המועצה המקומית רג'ר אחמד פאתלי אמר בראיון לערוץ 7 כי הכפר מאז 67 נמצא בתוך מדינת ישראל ואין שום הצדקה לעשות שינוי במצב, "היינו כפר סורי שנכבש על ידי ישראל, יש לנו בכפר 2200 נפשות ואנחנו חלק ממדינת ישראל לא נסכים להיות פליטים בשום מקום אחר ולכן גם נאפשר לאף גורם לחצות את הכפר לשני חלקים".