נמנע פיגוע. סיני
נמנע פיגוע. סיניפלאש 90

אתר האינטרנט המצרי masrawy.com מדווח כי בית המשפט בדרום סיני גזר (13 בדצמבר 2009) עונש של שלוש שנות מאסר על עיתונאית ישראל, אשר הורשעה בהחזקת סמים. ב-8 בספטמבר 2009 יצאה העיתונאית הישראלית מישראל לחצי האי סיני דרך מעבר טאבא.

סא"ל נביל אבו מונעים מפקד מחלקת החקירות של מעבר טאבא חשד בה לאור תוצאות השיקוף של ציודה האישי בו נראה חפץ חשוד. בבדיקה הסתבר, כי מדובר בסם מסוג חשיש.

העיתונאית הישראלית הודתה, ע"פ הדיווח בהחזקת הסם ובשימוש בו והיא הועברה למחלקת התביעה של דרום סיני לקראת המשפט שהסתיים כאמור ב-13 בדצמבר. האתר המצרי מציין, כי מדובר בעיתונאית תל אביבית מוכרת בת 31 העובדת באחד העיתונים הישראליים. שמה של העיתונאית שמור במערכת ערוץ 7.

מצרים ידועה ביחסה המחמיר לעבירות סמים. בשנת 1981 נעצר האזרח הישראלי יוסף טחן ע"י כוחות הביטחון של מצרים בחשד להברחת סמים. הוא נדון לעונש מוות ובפועל ריצה מאסר עולם. ב-1 בינואר 2004 נפטר טחן בכלא המצרי מסיבוכים של מחלקת הסוכרת בה לקה. בשנת 2003 נעצר אזרח ישראלי נוסף מחמוד מחג'ן (45) לאחר שמכר חשיש לסוכנים משטרתיים סמויים בשארם א-שייח'.