מרוצה מהתוצאה. ח"כ אריאל.
מרוצה מהתוצאה. ח"כ אריאל.פלאש 90

"הושגה הסכמה לשחרור הכסף לישיבות ההסדר בימים הקרובים", כך נמסר אחר הצהריים (חמישי) ממשרדו של ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי) שפעל בנושא יחד עם חברי כנסת נוספים.

בשבועות האחרונים עיכב משרד הביטחון את העברת הכספים לישיבות ההסדר ובתגובה מנעו חברי הכנסת אורי אריאל, זאב אלקין ואורי אורבך, חברי ועדת הכספים, העברת סכום של 3 מיליארד ש"ח אל משרד הביטחון. הבוקר, כאמור, קיבל ח"כ אריאל התחייבות לשחרור כל הסכום שעוכב עד כה ע"י משרד הביטחון.

ח"כ אריאל הוסיף "אני פועל בימים אלו מול משרד הביטחון כדי להעביר את כל תקציב ישיבות ההסדר אל תוך תקציב משרד החינוך, וכך למנוע את הפיצול בתקציב הקיים כיום. זהו חלק ממהלך כולל שבא למנוע את ההתבזות וההתרפסות כל שנה מול משרד האוצר והמשרדים השונים הנוגעים לתקציבי מוסדות הציונות הדתית ומוסדות החינוך המצוינים שלה".

יו"ר הקואליציה ח"כ זאב אלקין אמר מוקדם יותר בראיון לערוץ 7 כי הנהלת הקואליציה לא תאפשר לשר הביטחון אהוד ברק לעשות בממשלה כבתוך שלו, כלשונו, "העובדה שמזה כחודשיים לא מועברים כספים לישיבות ההסדר, ושמשרד הביטחון מעכב את זה, היא נראה לא מקרית, יש לנו חשש כבד ששר הביטחון קישר בין המאבק האידיאולוגי לנושא הכספי ועיכב תקציבים, בתגובה גם אנחנו החלטנו לעכב העברת תקציבים למשרד הביטחון".

לדבריו ועדת הכספים עושה הכול על מנת לסייע לציבור המתיישבים, "העברנו כספים למיגון אוטובוסים, וסוף סוף יכנסו אוטובוסים ממוגנים חדשים". אלקין הביע צער כי ראש הממשלה לא מצא לנכון להתערב בהחלטת ברק לשלול את ההסדר מישיבת הר ברכה, "קיוויתי שראש הממשלה יתערב אך זה לא קורה, ראש הממשלה הביע את דעתו שצריך ללכת בדרכי הידברות אבל אין תהליך של הידברות".