
הממשלה אישררה את ההחלטה להעביר 65 מיליון לש"ח מתקציב סל הבריאות לטובת טיפולי שיניים לילדים. סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, הודיע כי עם תחילת ישום התוכנית יציג את עיקריה בפני הממשלה.
בשבוע שעבר אישרו שרי הממשלה בהצבעה טלפונית, את הצעתו של סגן שר הבריאות יעקב ליצמן. במשאל הצביעו 19 שרים בעד הכללת טיפולי השניים לילדים בסל, 4 התנגדו להכללת הטיפולים בסל ו- 3 לא השיבו.
יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן, קרא בשבוע שעבר לראש הממשלה ולשרי הממשלה לחזור בהם מההחלטה המסוכנת הפוגעת בחולים. ד"ר אידלמן התריע כי מדובר ב"מחטף לילה עוקף סל", ודרש להעביר את ההחלטה לגורם מקצועי. "יש כאן החלטה פוליטית בנושא רפואי גרידא. אין ספק שאנו צריכים חוק למימון בריאות השן, אבל לא על חשבון סל הבריאות".
הוא הזכיר, כי עוד לפני הקיצוץ הנוכחי בתקציב עומד שיעור ההוצאה לבריאות בישראל במקום הנמוך ביותר בעולם המערבי– וקבע כי "סל הבריאות אינו קופה קטנה של פוליטיקאים".
