חיילים במאחז
חיילים במאחזפלאש 90

ראש ישיבת ההסדר בערד, הרב ינון אילני, אומר כי אם החלטת איגוד ישיבות ההסדר היום לא תבהיר באורח חד משמעי כי הצבא חייב להיות כפוף לרבנים ולא הפוך, הרי שישיבתו תיאלץ לפרוש מהאיגוד למרות המחיר הכבד הכרוך בכך.

"דווקא בימים אלה חייבים ישיבות ההסדר לצאת בקריאה "מי לה' אליי" ולא להפוך את הממסד השלטוני בארץ ישראל, גם כשאינו נוהג עפ"י סמכות התורה, כסמכות קובעת. הרבנים חייבים להשמיע את קולם וזו יכולה להיות שעתנו הגדולה או חס ושלום הפוך", קובע הרב אילני.

הבוקר התכנסו ראשי ישיבות ההסדר על מנת למצוא דרך שתשנה את עמדת שר הביטחון אהוד ברק באשר לעתידה של ישיבת הר ברכה. עוד טרם הכינוס קיים יו"ר איגוד רבני ההסדר, הרב חיים דרוקמן דיון מיוחד בו ביקש את הסכמתם של חברי הנהלת איגוד הישיבות להצעה שתוגש בפני כלל הרבנים. על פי ההצעה יחתמו כל הרבנים, ובתוכם ראש ישיבת הר ברכה הרב אליעזר מלמד, על מסמך ובו הם מביעים את עמדתם נגד קיום הפגנות פוליטיות בצבא.

יו"ר ועד רבני איגוד ישיבות ההסדר, הרב חיים דרוקמן, פתח הבוקר (ראשון) את הישיבה הבהולה שכינס האיגוד בישיבת אור עציון, בדברים על מטרתה של הפגישה, "זו ישיבה מיוחדת, מאז שההסדר קיים, במשך 50 שנה לא היה דבר כזה, החלטה על הוצאה של אחת מישיבות ההסדר מן ההסדר עם צה"ל".  הרב דרוקמן הסביר, כי "זו החלטה חמורה מאוד היוצרת קרע, קרע שהחל אחרי גוש קטיף ועשינו הכל כדי לאחות אותו וכדי ליצור הזדהות עם הצבא והמדינה".