תביעת ענק. בנק לאומי
תביעת ענק. בנק לאומיצילום: פלאש 90

הסדר פשרה יוצא דופן, שקיבל תוקף של פסק דין, בין בני זוג לבנק לאומי למשכנתאות. בני זוג תושבי ראשון לציון, אנדריי ונטליה קוקושקין, שנתבעו על ידי בנק לאומי למשכנתאות לשלם סכום של כ- 145 אלף שקלים, בגין אי עמידה בתנאי המשכנתא – שילמו בהסדר פשרה סכום של 18 אלף שקלים בלבד.

הבנק הגיש את התביעה על סך כ- 145 אלף שקלים לאחר שכבר מכר את הדירה של הנתבעים, שלא התגוררו בה אפילו יום אחד.  תחילת הפרשה ביולי 2001, אז לקחו בני הזוג הלוואה מבנק לאומי למשכנתאות לצורך רכישת דירה. בני הזוג לא עמדו בתנאי ההחזר של המשכנתא והבנק פתח נגד בני הזוג  שיעבד את הדירה, כלומר הנכס, ומכר אותה. הבנק לא הסתפק בכך והגיש נגד בני הזוג תביעה על סך 145 אלף שקלים, בתוספת ריבית והצמדה.

בני הזוג פנו לסיוע מקצועי של דני ליבנה, מנכ"ל חברת אובליגור, המתמחה בסיוע לאזרח במגע מול הבנקים. ליבנה בשיתוף עם משרדי עורכי הדין צמח, הצליח להגיע  לאחרונה להסדר פשרה עם הבנק, שקיבל תוקף של בית משפט השלום בתל אביב, ולפיו ישלמו הנתבעים לבנק סכום של 18 אלף שקלים בלבד.

ליבנה אמר "עשיתי תחשיב והגעתי למסקנה שהסכום שהאזרחים נתבעו לשלם על ידי הבנק נמוך בהרבה. הצלחנו להגיע להסדר פשרה מוסכם על הצדדים. לטעמי היה כאן חוסר היגיון משווע בדרישת הבנק לקבל החזר נוסף של כ-145 אלף שקלים, זאת לאחר שכבר מכר את הנכס".