
דובאי נפגשה עם הנושים, כולל בכירים מבנקים כמו HSBC ורויאל בנק אוף סקוטלנד,על מנת לדון בחוב ובהסדר התשלומים.
דובר חברת "דובאי- עולם" מסר כי הפגישה הייתה מעין סקירה לגבי התוכנית להחזר החוב, והם ימשיכו לעבוד עם הנושים בצורה הרגילה. כך על פי דיווח ברשת bbc.
מדובר על פגישת פנים אל פנים הראשונה מאז החברה ביקשה הארכה להחזר התשלומים בחודש נובמבר. החדשות על בקשת העיכוב בתשלומים גרמה למפולת גדולה בשווקי המניות בעולם כולו.
אבו דאבי הלוותה לדובאי לאחרונה 10 מיליארד דולר על מנת לעצור את הפיגור בתשלומים.
בהצהרה שפרסמו "דובאי-עולם" נאמר: "כל עוד תשלומי החוב מוחזרים כסדרם, לדובאי- עולם יש בטחונות של ממשלת דובאי, דרך קרן התמיכה הפיננסית בדובאי, לספק תמיכה פיננסית לכסות על כל תשלומי ההון האנושי והוצאות הריביות, על מנת להבטיח את המשך הפרוייקטים הגדולים".
כתבים מקומיים מסרו כי הייתה זו מטרת הבנקים השונים להגיע להסכם לגבי החוב והתשלומים, על מנת למנוע מהחברה התרסק ואולי לראות את הכסף שלהם מתישהו.
אנליסטים טוענים כי זה היה חשוב עבור דובאי-עולם לספק תשובות בהירות לגבי התכנון להחזר ההלוואות.