שלושה אוטובוסים נשים וילדים חנו בשבוע שעבר, ראש חודש טבת, ליד ציון רבי מאיר בעל הנס והילדים. היו אלו כארבעים ניצולות שניצלו בחודשים האחרונים מכפרים ערביים, על ידי פעילי יד לאחים. אל האמהות שכמו נולדו מחדש בעת האחרונה הצטרפו כשמונים ילדים, שעד לפני חודשים ספורים גדלו והתחנכו כערבים לכל דבר, מבלי לדעת כלל על עצם עובדת היותם בנים לעם היהודי.

לאחר שחוו שיט ומסיבת חנוכה שבמרכזה הדלקת נרות בצוותא, עלו לציון התנא רבי מאיר בעל הנס. ביד לאחים מספרים כי כבר בעת הדלקת הנרות אחזה התרגשות בלב האמהות והילדים כאחד. לנשים רבות הייתה זו תזכורת מחממת לב לימים עברו שבהם חוו הדלקת נרות בטרם נשבו בלב חמולות ערביות ואיבדו את זהותן היהודית. לרובם המכריע של הילדים הייתה זו הפעם הראשונה בחייהם בה הם חווים בצוותא הדלקת נרות ברוב עם.

לפני הכניסה אל אתר הקבר הקדוש, השמיע דברים הרב משה כהן מנהל מוקד החירום ביד לאחים. בספרו לנשים על התנא הקדוש ציין כי שמו, רבי מאיר, קשור גם לאור החנוכה ואף מרמז על האור הקיים בכל נשמה יהודית ועל יכולתו לפרוץ החוצה ולהאיר את האדם. רגעים ספורים לאחר שניגשו אל הקודש, פרצה ספונטנית תפילת הודיה מפי כל הנשים על הנס הגדול שעשה להם הקדוש ברוך הוא, ביד שליחיו הנאמנים, אנשי יד לאחים, בצאתם מחשכה ואפלה לאור גדול.

שעה ארוכה העתירו הנשים תפילה להצלחת חינוך ילדיהם ולהמשך החיים אשר נכונו להן. רבות מהנשים התקשו לעזוב את המקום הקדוש. כל אחת מהן קיבלה החלטה אישית טובה, כחלק מההתעוררות שפקדה אותן בעת הביקור במקום. חלקן הבטיחו לרשום בימים אלו ילדיהם למוסדות חינוך תורניים, חלקן קיבלו על עצמן תוספת וחיזוק במצוות נוספות והאווירה הייתה קדושה ומיוחדת.

יו"ר יד לאחים, הרב שלום דב ליפשיץ, התייחס ליום הזה המתבצע כחלק משגרת פעילות האגף להצלה מטמיעה, במסגרת הידוק הקשר עם הניצולות והדאגה האישית לכל מחסורן, הפיזי והרוחני, ואמר "תפילתן הזכה של הניצולות על ציון רבי מאיר בעל הנס היא הוכחה ניצחת ומרגשת לכך שנצח ישראל לא ישקר ואסור להתייאש ולוותר על אף יהודי".