
רבה הראשי של רמת גן, הרב יעקב אריאל, הסביר בראיון לערוץ 7 את תפיסתו על פי ההלכה לקיום עסקה לשחרור שבויים תמורת מחבלים.
הרב אריאל, שהוציא לאחרונה את הספר באוהלה של תורה חלק ה', מסביר כי המימרה "אין פודים את השבויים יתר על דמיהם" אינה נוגעת לדינו של חייל חטוף, "הלכתי בעקבות הרב ישראלי שכתב שבמצוות פדיון שבויים צריך לעשות את הכול כדי לשחרר. כל מה שנכתב ש"אין פודים את השבויים יתר על דמיהם" מתייחס לשחרור עבדים, כשבני האדם נמכרו לאחר שנחטפו וחז"ל לא רצו לעודד המשך חטיפות. פה לעומת זאת לא מדובר במכירת אנשים אלא בהחזקתם בשבי. אין לזה שום תג מחיר שהרי בזמנו גם שחררנו 1000 מחבלים תמורת שבוי אחד, ובפרט אם השבוי שלנו נשלח מטעם המדינה, אז אנחנו ערבים לו ומחויבים לעשות הכול כדי שהוא ישתחרר".
לדבריו, השאלה העומדת על הפרק היא האם שחרור המחבלים לא יביא לשפיכות דמים נוספת, "השאלה פה היא לא האם יש למחבלים דם על הידיים או לא, אלא האם יש חשש ששחרור המחבלים יביא לשפיכת דם נוספת, ואת זה הממשלה צריכה לשקול, להעמיד את ה"ברי" מול ה"שמא". זה לא פשוט כי פה השמא הוא לא כזה רחוק כיון שיש סבירות שאותם מחבלים ישובו לפגע, ואת זה הממשלה צריכה לשקול, אני לא מקנא במנהיגים שלנו שצריכים לקבל את ההחלטה".
הרב אריאל קובע, כי חיילינו חייבים לדעת שהמדינה תעשה הכול כדי לשחררם, "חייל צריך לדעת שיעשו הכול כדי לשחרר אותו, ואני בהחלט מבין את המשפחה שבצדק מבחינתה נאבקת לשחרור בנם. עם זאת המנהיגים חייבים לדעת שכמו שגלעד שליט הוא בן יחיד, יש עוד בנים נוספים שעלולים לשלם מחיר בעתיד. טוב שיש את הקמפיינים לשחרורו אבל הם לא צודקים, מי שיצטרך לקבל את ההחלטה יהיו המנהיגים שיצטרכו לשקול בתבונה ובזהירות את כל הצדדים" .