גזענות? בייניש
גזענות? ביינישפלאש 90

תושבי מערב בנימין, אשר בג"ץ דחה עתירה שהגישו בדרישה לאפשר להם נסיעה בציר המיועד לתנועת פלסטינים באופן שיקצר את דרכם לירושלים, תוהים האם פסיקות בג"ץ נגועות בגזענות?

עדי מינץ, תושב דולב ולשעבר מנכ"ל מועצת יש"ע אשר הוביל את העתירה, אומר בעקבות החלטת בג"ץ לאפשר נסיעת פלסטינים על כביש 443, כי "החלטת בג"ץ מהיום גורמת לאפלייה גזעית נגד היהודים".

ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי) דורש מצה"ל לאפשר ליהודים המתגוררים ביהודה ושומרון לנסוע בכבישים בהם מותרת כיום הנסיעה לפלסטינים בלבד, זאת לאור החלטת בג"ץ לאפשר לפלסטינים גישה לכביש 443.

"שוב הוכח שביטחונם של אזרחי ישראל שווה פחות מנוחות הנסיעה של הפלסטינים. עם זאת, לאור הפסיקה, מוטלת חובה על הצבא לאשר גם ליהודים לנסוע על כבישים שפתוחים לנסיעת ערבים בלבד, כגון כביש דולב-בית חורון. לא ייתכן שבעוד בג"ץ בא לקראת הפלסטינים ומאפשר להם דה-פקטו גישה חופשית לכל כביש ביו"ש, היהודים נאלצים לנסוע בכבישים מוגדרים בלבד", מוסיף אריאל.

יש לציין שרק לפני מספר שבועות מנע צה"ל מח"כ אריאל לעבור לכביש 443 כאשר הגיע אל צומת בית-חורון מכיוון דולב.