
המו"מ בין ישראל לרשות הפלסטינית עדיין לא חודש והפלסטינים כבר מודיעים, כי בידם הבטחות של ממשל אובמה בסוגיות המהות האמורות להיות מוכרעות בהסדר הקבע. סאיב עריקאת, ראש מחלקת המו"מ באש"ף, חשף בראיון לעיתון הסעודי "אל-ווטן" (31 בדצמבר 2009) כי הממשל האמריקני הציג בחודש אוקטובר השנה בפני יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן) מכתבי ערבויות העוסקים בירושלים, גבולות 67' והתנגדות לבניה בהתנחלויות, כולל לצורכי ריבוי טבעי וגם בירושלים.
עריקאת ציין, כי הרשות הפלסטינית דורשת שהמו"מ עם ישראל יתחדש מהנקודה בה הוא הופסק ומעוניינת בהנחת היסודות הנחוצים כדי להבטיח את מימוש מטרת המו"מ ע"י סיום הכיבוש במסגרת זמן מוגדר תוך הפסקת הפעולות החד צדדיות של ישראל, קבלת ערבויות בינלאומיות והצבתם של פקחים בשטח. הוא האשים את ישראל בהוצאה לפועל של מדיניות התנחלות , קביעת עובדות בשטח וייהוד ירושלים ובנוסף נוקטת מדיניות של סרבנות בהתנגדותה לחדש את המו"מ על הסדר הקבע מהנקודה בה הופסק.
"לכן, אמרנו לא אחת לממשל האמריקני ולאיחוד האירופי כי אנו לא מציבים תנאים לחידוש המו"מ וכאשר אנו קוראים להפסקת ההתנחלויות כולל הריבוי הטבעי וגם בירושלים אין זה תנאי פלסטיני אלא התחייבות של ישראל על פי מפת הדרכים", אמר עריקאת. לדבריו, ההסיטוריה מלמדת שכינון שלום בין צדדים יריבים מצריך מצב שבו קיים אינטרס הדדי בשלום, משמע שעלות המשך הסכסוך גדולה מיחסים בשלום. הוא טען, כי אצל ישראל משוואה זו עדיין לא מתקיימת.