
דריכות במערכת המשפטית והפוליטית לקראת הצעת החוק של חברי הכנסת יריב לוין (ליכוד) ומיכאל בן ארי (איחוד לאומי) המציעה להגדיל את מספר השופטים בבית המשפט העליון. כיום עומד מספרם של השופטים בעליון על 15 ואולם על פי הצעת החוק תגדל המכסה ותעמוד על 18. בשנתיים הקרובות אמורים לפרוש ארבעה שופטים בבית המשפט העליון כך שאם ההצעה תתקבל הרי שתוך שנתיים ימונו כ 7 שופטים חדשים לבית המשפט העליון.
בהצעת החוק נכתב מפורשות כי הגדלת מספר השופטים תאפשר לגוון את הרחבו של בית המשפט העליון כך שיכלול שופטים הבאים מרקע שונה ומחזיקים בהשקפות עולם שונות. בד בבד, הדבר יאפשר התמקצעות של בית המשפט העליון בתחומי משפט רבים יותר אשר בחלקם נדרשת מומחיות מיוחדת שאינה מתאפשרת כאשר ניתן למנות מספר קטן של שופטים.
ההצעה אינה מקובלת על שופטי בית המשפט העליון בראשות הנשיאה דורית ביניש. לדברי ח"כ יריב לוין :"פסיקת בג"ץ בעניין כביש 443 הוכיחה את הצורך לבצע מהפך חקיקתי שישקם את הפרדת הרשויות ויחזיר את השפיות והציונות למערכת המשפט. הצעת החוק שאנו מקדמים היא תחילתו של המהפך הזה".
לדברי ח"כ בן ארי, "כיום מספרם המצומצם של שופטי בית המשפט העליון מאפשר לקבוצת ביניש שליטה מלאה בהחלטות קריטיות הנוגעות לגורל של מדינת ישראל. הרחבת מספר השופטים תיתן פתח להכנסת שופטים שהשקפתם רואה את מדינת ישראל כמדינה יהודית".
ועדת השרים לענייני חקיקה תדון מחר בהצעת החוק ותקבל החלטה. השאלה הגדולה היא יצביעו השרים של הליכוד, ישראל ביתנו וש"ס כאשר חלקם כבר הודיעו כי יתמכו בהצעת החוק .
