אהוד ברק
אהוד ברקצילום: פלאש 90

ועדת האתיקה של הכנסת קבעה הבוקר (שני) כי שר הביטחון, אהוד ברק, קיבל טובת הנאה כששידרג כרטיס טיסה ב- 10 בנובמבר 2009 ממחלקת עסקים למחלקה ראשונה לו ולרעייתו. זאת בעקבות תלונה שהגיש ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי).

הוועדה החליטה כי על ברק להעביר למדינה את שווי ההטבה שקיבלו הוא ורעייתו, בהתחשב בטענתו שפעל בתום לב.

ח"כ אורי אריאל, אמר בעקבות קביעת הועדה כי "זו לא הפעם הראשונה, וכנראה שגם לא האחרונה, שאהוד ברק מתגלה כאיש אוהב מנעמים".

ח"כ אריאל שהגיש את התלונה בנושא לועדת האתיקה אמר כי "עצוב לגלות שלמרות הצטברות המקרים – ברק ממשיך לכהן כשר במדינת ישראל. וכך, בזמן שהוא לוקח לעצמו עוד ועוד, הוא ממשיך להתעמר באנשים אידיאליסטים ושומרי חוק שרק רוצים לבנות את ביתם ביו"ש".

 ח"כ אריאל טען בתלונתו כי הסכמתו של השר ברק לשדרוג הכרטיסים מהווה קבלת טובת הנאה אסורה ועומדת בניגוד להחלטות ועדת האתיקה של חברי הכנסת, "אין חולק על כך ששדרוג מושב הטיסה, בוודאי בטיסה טרנס-אטלנטית, הוא בגדר שדרוג משמעותי", הסביר.

בתשובתו לועדה אמר ברק כי "מעבר של שר הביטחון, במהלך טיסה בתפקיד ממחלקת עסקים למחלקה ראשונה, מוסדר בהסכם הקיים עם חברת אל-על ביחס לראשי ממשלה לשעבר, ואין בכך משום קבלת טובת הנאה או ניגוד עניינים אסור".
 
ברק טען כי הנסיעה המדוברת היתה נסיעה ממלכתית בתחום מדיני בעל חשיבות רבה. הוא ציין כי הכללים בנוגע לנסיעת שר לחו"ל, אינם עוסקים בעניין נהלי ועדת האתיקה ומתייחסים לסיטואציה של נסיעת חבר הכנסת לחו"ל במימון של גורם חיצוני.