
הרב אריה שטרן ראש מכון הלכה ברורה ומועמד הציונות הדתית לתפקיד רבה של העיר ירושלים קורא לאחדות במהלך מרוץ הבחירות לרב העיר, "המרוץ יצא מפרופורציות, אני מבין שלא מדובר פה על מאבק של החרדים נגדי באופן אישי אלא כנגד מה שאני מייצג, ואני חושב שדווקא בעת הזאת אנחנו מצווים על אחדות".
הוא קורא לציבור החרדי לא לפחד מתמיכה בו, "אני רוצה לומר להם אין מה לפחד, מי שמכיר אותי יודע שיש לי רצון להידברות עם כל הציבור ובוודאי עם הציבור החרדי, לאחר שאבחר אצור גשר בין לומדי התורה שלנו לתלמידי החכמים בעולם החרדי".
לדבריו העובדה שמתוך 24 גבאי בתי הכנסת שמרכיבים את הגוף הבוחר 19 הם מהציבור החרדי היא מגוחכת, "הציבור הציוני דתי בירושלים יחד עם אנשים מסורתיים וחילוניים זה רוב האנשים בעיר והם אלה שזקוקים למוסד הרבנות, הציבור החרדי ממילא לא משתמש ברבנות, מבחינתו הרבנות לא הייתה הממסד שאפשר להסתמך עליו, אז מדוע הם רוצים שרב העיר יהיה חרדי, הרי גם כך הם לא מסמתכים על המוסד הזה".