איוב קרא
איוב קראפלאש 90

בעקבות רצח החייל בשבת בקריית חיים, שוב דורש סגן השר לפיתוח הנגב והגליל, איוב קרא, לשקול יציאת חיילים ומאבטחים עם נשק לביתם.

לפני כשבועיים נרצח החייל הבדואי סמ"ר ראמז אל-עביד בקניון באר שבע, על ידי חברו ליחידה שהיה בגילופין. לאחר הרצח, נפגש סגן השר קרא עם מפקד אוגדת עזה תא"ל אייל אייזנברג ובעקבות פגישתם נאסר על חיילי גדוד הסיור הבדואי לצאת עם נשקם הביתה עד להודעה חדשה, ועתה מבקש סגן השר קרא להרחיב את האיסור על כלל חיילי צה"ל.

סגן השר קרא אמר "גלי האלימות חייבים להיפסק. יש לשקול יציאת חיילים ומאבטחים עם נשק, כאשר ממגני ישראל בצבא, הם הופכים לפורעי חוק מסוכנים בביתם".

במקביל, קורא סגן השר לחזק את החינוך בקרב חיילי צה"ל נגד אלימות ועל הסכנה באלכוהול "חייל שיכור עלול להפוך לחייל טרוריסט" אמר סגן השר ומוסיף: "אחריות הצבא לא מסתיימת בש.ג. אלא נמשכת כאשר החייל הצעיר יוצא לביתו עם נשק שעלול להפוך בידיים לא אחראיות לכלי משחית. יש להעביר חיילים סדנאות חינוכיות על הסכנות באלכוהול ונגד אלימות".