מדען גרעין איראני בכיר, המרצה באוניברסיטה בטהרן ועובד בתכנית הגרעין, נהרג הבוקר (שלישי) בפיצוץ מיסתורי מול ביתו ביתו שבעיר טהרן.
על פי הדיווחים המגיעים מאיראן, אופנוע ממולכד שחנה מחוץ לביתו של המדען, מסעוד עלי-מוחמדי, הופעל ככל הנראה באמצעות שלט רחוק כשיצא מביתו וגרם למותו.
כלי התקשורת באיראן הגדירו את המדען שנהרג כ"מדען גרעין בכיר" והדגישו את תמיכתו הנלהבת במהפכה האסלאמית מאז 1979. עם זאת, לא נמסר באיזה תפקיד הועסק.
על אף הזמן הקצר שחלף מאז הפיצוץ, באיראן כבר מצביעים על אשמים. "ההתנקשות בחייו של מר עלי-מוחמדי בוצעה על ידי סוכנים ציוניים ואמריקאים", האשים ערוץ הטלוויזיה הרשמי במדינה.
בשנים האחרונות היו כמה תקריות מסתוריות שבהן נהרגו ונעלמו מדענים שהיו קשורים לתוכנית הגרעין האיראנית. רק בחודש האחרון דווח על עריקתו למערב של מדען גרעין, דרך סעודיה, שקיים את מצוות החאג' במכה.
