
בכיר הפתח, מוחמד דחלאן, לא הגיע להלווית אמו בעזה לאחר שחשש כי חייו יהיו בסכנה. מקורות ברשות טענו כי ישראל וארה"ב יעצו לו לא להגיע ללוויה.
אמו של דחלאן מתה ביום ראשון ממחלת אי ספיקת כליות בעיר הולדתו בחאן יונס. דחלאן, המכהן כיום כסגן יו"ר המועצה המחוקקת פלסטין, הסביר כי הוא לא מוכן להיכנס לעזה כל עוד היא נתונה תחת שליטת החמאס.
על פי הדיווחים בסוכנות הידיעות 'מעאן' דחלאן הוזמן על ידי חמאס להשתתף בלוויית אמו, אך תחת הגבלות מסוימות. דחלאן דחה את התנאים, שכללו דרישה להגיש בקשה רשמית מממשלת חמאס להיכנס לעזה, ולהישאר במעצר למשך שהותו ברצועה.
על פי דיווחים אחרים אויבי דחלאן בעזה קראו למעצרו, וכמה אף קראו לתקוף אותו פיזית אם יחזור.
בהצהרה שפורסמה לתקשורת, דחלאן הסביר כי אינו רוצה "לעורר אירועים או עימותים, או פגיעה באנשי הפתח כפי שקרה במהלך טקס ההנצחה ליאסר ערפאת כאשר יותר מ -10 פלסטינים נהרג ו-100 נפצעו, "למרות העצב הגדול מאי השתתפות בהלוויה, אני לא אכנס לעזה", כתב דחלאן והאשים את החמאס בניצול מות אמו למטרות פוליטיות.