בתי הדין הרבניים פרסמו היום (שלישי) נתונים על פיהם חלה ירידה של 2.3% במספר הזוגות שהתגרשו ברחבי הארץ. בשנת 2009 התגרשו בישראל 9,986 זוגות לעומת 10,225 בשנה שעברה. בבתי הדין מסבירים כי הירידה נובעת בין השאר מהמשבר הכלכלי.
הירידה הדרמטית במספר המתגרשים חלה במגדל העמק – ירידה של 43% במספר הזוגות. העלייה הגדולה חלה בעיר טבריה - עליה של 27% במספר הזוגות המתגרשים. בירושלים חלה עליה של 6%. ברוב הערים הגדולות, ביניהם: תל אביב, חיפה וראשון לציון חלה ירידה של 3%-7% במספר המתגרשים.
עוד עולה מנתוני הנהלת בתי הדין הרבניים כי בשנת 2009 חלה ירידה של כ- 1% במספר תביעות הגירושין, שנפתחו בבתי הדין, ביחס לאשתקד. כמו כן חלה עלייה של 4% במספר התיקים לאישור הסכם גירושין ביחס לאשתקד.
מן הנתונים עולה כי חלה עלייה של כ- 2% במספר התיקים שנפתחו בבתי הדין ברחבי הארץ, במגוון הנושאים בהם מטפלים בתי הדין הרבניים.
היחידה המיוחדת של הנהלת בתי הדין הרבניים המסייעת לעגונות ומסורבות גט הצליחה להשיג גט ל- 162 נשים, שבעליהן נעלמו בארץ או בחו"ל או סרבו לתת גט לנשותיהם. מהם 18 סרבני גט אותרו על ידי חוקרים פרטיים בארץ, 4 סרבני גט אותרו על די חוקרים פרטיים בחו"ל. בשאר המקרים שליחי הנהלת בתי הדין הרבניים הצליחו לסייע בהתרת העגונות ומסורבות הגט.
בתי הדין הרבניים נתנו 44 פסקי דין להטלת סנקציות על סרבני גט, ביניהם: צו עיכוב יציאה מהארץ, מניעת ניהול חשבון בנק, מניעת רישיון נהיגה, מניעת מינוי למשרה ציבורית ומניעת תנאים מאסירים סרבני גט.
כמו כן נתנו 6 צווי מאסר לסרבני גט, מונו ב- 28 מקרים חוקרים פרטיים לאיתור סרבני גט, ונתנו 58 צווי הגנה לנשים מפני אלימות בעליהן.
סך הכול נפתחו בבתי הדין הרבניים 86,351 תיקים במגוון הנושאים לעומת 84,815 אשתקד. מתוך אלו נסגרו 83,571 תיקים. ממוצע ימי המתנה לסגירת תיק עומד על 138 יום.
