אסאד
אסאד

לאחר שנים בהבם לא היה שגריר אמריקאי בבירת סוריה מתכוונת ארצות הברית לשגר לסוריה שגריר. כך הודיע השליח המיוחד של אובמה למזרח הנתיכון, ג'ורג' מיטשל לנשיא סוריה בשאר אסאד.

על פי דיווחים בלבנון השגריר המיועד הוא סגנו של השגריר האמריקאי בעיראק, רוברט סטיבן פורד.

ב'קול ישראל' דווח על ידיעה ב'אשארק אל אווסט' ולפיה משימתו העיקרית של השגריר האמריקאי החדש הוא להוביל את המו"מ הישראלי סורי.

נראה שמדיניות היחס העויין לציר הרשע שכלל בימי הנשיא האמריקאי הקודם בוש את איראן סוריה והחיזבאללה כמוקד איום על שלום המזרח התיכון, מדיניות זו הולכת ומתפוגגת תחת כהונתו של אובמה. אם זה יוביל לשלום או שמדובר בעוד תחזית בלתי ריאלית של הנשיא האמריקאי כפי שהוא עצמו הגדיר את הפער בין תחזיותיו למציאות במזרח התיכון, את זה יוכיח העתיד הלא רחוק.

בהקשר היחסים עם סוריה נציין כאן דברים שאמר הנשיא האיטלקי ברלוסקוני לעיתון 'הארץ'. לטעמו שלום עם סוריה יגיע לאחר מסירת כל שטח רמת הגולן לסוריה. הדברים נאמרו לקראת ביקורו השבוע בישראל.