הסדר קיבוצי. עיני
הסדר קיבוצי. עיניפלאש 90

יו"ר מרחב גליל מערבי, אשר שמואלי, הודיע היום בדיון בביהמ"ש המחוזי בחיפה בעניין עתידו של מפעל הטקסטיל "מוליתן" בנהריה, כי יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, ימליץ לקרן "תנופה לצמיחה" של חברת העובדים בהסתדרות, להלוות למועמד לרכישת המפעל, צבי מאיר, סכום של כ- 2 מליון ₪ הדרושים להשלמת רכישת המפעל. הקרן הוקמה לפני מספר שנים והיא מיועדת לסייע למפעלים שנקלעו לקשיים.

בשבוע שעבר קבע שופט ביהמ"ש המחוזי בחיפה, עדי זרנקין, כי סכום רכישת "מוליתן" יעמוד על 9 מליון ₪, זאת עקב פערים שהתגלו בין הרוכש הפוטנציאלי, צבי מאיר, לכונס הנכסים. מאיר, מצידו, הודיע כי אין ביכולתו לגייס את הסכום הדרוש והכונס ביקש מביהמ"ש לסגור את המפעל באופן סופי ולפרק את החברה.

בעקבות ההתפתחות פנה יו"ר מרחב גליל מערבי, אשר שמואלי, בסוף השבוע ליו"ר ההסתדרות, עופר עיני, וביקש סיוע. עיני ביקש ממנכ"ל חברת העובדים, יגאל דן, להיפגש עם כל הגורמים המעורבים במפעל ולבחון את הבקשה. לאחר התחייבותו של הרוכש להעמיד את הבטחונות המתאימים, ימליץ עיני כי לקרן על מתן ההלוואה.

בהסתדרות מקווים כי עתה ניתן יהיה להשלים את תהליך המכירה ולהציל את פרנסתם של עשרות עובדים קשיי היום. עיני אמר היום כי "זו דוגמא למה שניתן לעשות בקרן של עובדים למען עובדים אחרים שנקלעו למצוקה שלא באשמתם".

יחד עם זאת תקף עיני את משרד האוצר ואמר כי לא ניתן לסבול מצב שבו ההסתדרות מחליפה את המדינה שאמורה לסייע בעצמה למפעלים מסוג זה. "הקרן למפעלים במצוקה, שאמורה לקום כחלק מעסקת החבילה, לא יצאה בינתיים לדרך. לצערי הרב משרד האוצר נוהג בסחבת ולא מקים עדיין את הקרן".

עיני הוסיף ואמר כי "ההסתדרות אינה מתכוונת לוותר על הקמת הקרן. מדובר בכספים שהופחתו כבר לעובדים כך שמדובר באבסורד גדול שהקרן עוד לא קמה. הצענו לאוצר להקים מהכספים שניגבו כבר מהעובדים קרן הסתדרותית אולם לאוצר יש כנראה הרבה זמן. אני קורא לשר האוצר לפעול לאלתר להקמת הקרן".

בעסקת החבילה הוסכם על הקמת קרן למפעלים במצוקה והדבר אף עוגן בחוק ההסדרים. לאחר עיכובים רבים הציע יו"ר ההסתדרות למשרד האוצר, בין היתר, להקים את הקרן מכספים שהופחתו לעובדים במגזר הציבורי בדמי ההבראה ושלא הועברו לתקציב המדינה, אולם האוצר עדיין לא הכריע בעניין.