שר התחבורה ישראל כ"ץ נפגש היום עם שר התחבורה האיטלקי אלראטו מטיאולי לפגישת עבודה. אל השרים נלוו ראשי המשרדים.
השרים סיכמו ביניהם על חידוש שיחות התעופה בין המדינות, במטרה לאפשר לחברות ישראליות להמריא ליעדים נוספים באיטליה חוץ מרומא ומילאנו. השר האיטלקי הבטיח להפעיל את השפעתו לצרוף חברת אל-על לברית התעופה sky team, בה חברה חברת אל-איטליה. השר כ"ץ הבטיח לעמיתו האיטלקי כי נתניהו ישוחח בעניין עם ראש ממשלת איטליה ברלוסקוני כדי לקדם את הנושא.
השר כ"ץ אמר לעמיתו, כי "אנחנו צריכים את עזרתכם בנושא מפני שהשמיים שלנו חסומים בשל המצב המדיני פוליטי באזור. בעבר פניתי לנשיא ארה"ב כדי שיסייע לנו לטוס מעל סעודיה ולהקל עלינו אבל זה לא צלח. גם שר התחבורה הצרפתי הבטיח לעזור בעניין הבריתות התעופתיות אולם גם פה לא התקדם לצערי דבר".
השר האיטלקי מטאולי גילה עניין רב בשיטות הבידוק והאבטחה התעופתית בישראל. " אנו רוצים לקיים איתכם קבוצות עבודה כדי לדון בנושאים קריטיים כרגע עבורנו. בעיקר בנושא בידוק הכבודה והנוסעים ובטחון כלי הטייס המגיעים לישראל וממנה. שמעתי על מערכת בידוק אלקטרונית ללא מגע יד אדם, שאתם מנסים כעת בנמל והיינו רוצים יותר פרטים על כך", אמר השר מטיאולי.
בתחום הרישוי סיכמו השרים על המשך הפעילות של המשרדים לקידום פטור ממבחני שליטה כתנאי להמרת רישיון נהיגה בין המדינות. זאת לאחר שכיום נדרש כל אדם שאינו אזרח לבצע כעבור שנה המרה של רישיון הנהיגה לאחר מבחן. בתחום הנמלים סוכם על הקמת צוות עבודה משותף בין רספ"ן למשרד התחבורה האיטלקי על מנת לבסס את נתיב הסחר והובלת המטענים בין ישראל לאירופה דרך נמל טריאסט. כמו כן סוכם על סיוע בידע להקמת משמר חופים ישראלי.
בתחום הרכבות סוכם כי משרד התחבורה האיטלקי והישראלי יקדמו שיתוף פעולה בין המדינות כדי לפתח מסילות בארץ ופרויקטים נוספים עם חברות רכבת איטלקיות. סוכם על שיתוף פעולה וידע בין המדינות בנושא המאבק בתאונות הדרכים. השר כ"ץ הבטיח לעמיתו האיטלקי כי משרדו יעמיד לרשות משרד התחבורה האיטלקי את תוצאות הניסוי של מצלמות האכיפה האלקטרוניות.
