"נסיגות מתפרשות כחולשה"
"נסיגות מתפרשות כחולשה"
"גם בין חברים, המחויבים להקשיב אחד לשני, לא רק מן הנימוס, יש לפעמים חילוקי דעות. גם בין ידידים, מותר לנהל ויכוח, ואפילו סוער, נטול פטרונות, באשר לאופן שבו יש להביא פתרון מדיני לאזור. נסיגות ומהלכים חד צדדיים, ואפילו ההצעה לקיים כאן שתי מדינות זו לצד זו, מתפרשים על ידי הצד האחר כחולשה וכאבדן חוסן לאומי, ומנוצלים לכרסום נוסף בביטחון וביציבות באזור".



כך יושב ראש הכנסת, ראובן (רובי) ריבלין, בנאום שישא היום  (יום רביעי), בפתח ישיבת המליאה המיוחדת בה יתארח וינאם ראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני. יו"ר הכנסת מדגיש את חשיבות רמת הגולן בעיני הישראלים, "הרואים  בו חבל ארץ אסטרטגי החיוני לביטחונה ולקיומה גם בעיתות שלום".



ריבלין משבח את ברלוסקוני על שאיפתו לצרף את ישראל לאיחוד האירופי, אולם מדגיש: "לאיטליה, כמדינה שכנה לחופי הים התיכון ומצויה בטווח הטילים הגרעיניים, ישנה משימה דחופה, אלמנטארית וקיומית יותר עבורנו, הישראלים: להעיר את אירופה מתרדמתה, להציב בפניה את האיום במלוא חומרתו; לחשוף את היסודות השטניים, המפלצתיים והמסוכנים, שמצויים בתשתיתו של המשטר בטהראן. להפציר בשכנותיה באירופה, כי הזמן אוזל, וכי הגיעה העת להמיר דיבורים, בפעולות של ממש."



יושב ראש הכנסת יודה לראש ממשלת איטליה על המחווה המיוחדת, בהשאלת רישומי ליאונרדו דה-וינצ'י לכנסת, היוצאים לראשונה את גבולות איטליה ויוצגו במשכן מהיום ועד ערב חג הפסח.