
יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, תוקף את נשיא המדינה שמעון פרס, לאחר שזה כינה את ראש ממשלת הרשות הפלסטינית "בן גוריוניסט", לפני תחילת נאומו בכנס הרצליה.
"סאלם פיאד התגלה בנאומו בכנס הרצליה לא כבן גוריוניסט - כפי שכינה אותו שמעון פרס -אלא כגזען קטן שרוצה מדינה נקיה מיהודים. פרס ביזה את זכר ראש הממשלה הראשון כשכינה כך אדם שרק לאחרונה שרף סחורות ישראליות בכיכר המרכזית של סלפית", אומר דיין.
"מצער שאהוד ברק - שחלק איתו את הבמה - לא הסביר לו ששילה, בית אל ואלון מורה הם ארצו של עם ישראל אלפי שנים לפני שהעולם שמע על פלסטינים. לא במדינתו של פיאד אנחנו בונים אלא בארצנו שלנו. חבל שכנס הרצליה הופך במה לעיוות האמת ולשלילת הרעיון הציוני", הוסיף דיין.
בנאומו בכנס הרצליה טען פיאד, כי "המדינה הפלסטינית צריכה לקום באזורים שבהם נמצאות היום ההתנחלויות. אחת הדרכים העיקריות להתקדם לעבר יישום מפת הדרכים היא הפסקת חדירת ישראל לשטחים שמיועדים להיות חלק מהמדינה שלנו".
"שואלים מדוע הפלסטינים עושים כל כך הרבה רעש על ההתנחלויות. הנושא מוצג בצורה מאוד חומרית, ומנסים להציג את זה בצורה מאוד פשטנית. הפלסטינים מצהירים כי המדינה שלהם צריכה לקום בדיוק בשטחים בהם אתם בונים", הוסיף פיאד.
